Херцозите на Съсекс принц Хари и съпругата му Меган се намокриха и бяха посрещнати от проливен дъжд при срещата си със засегнати от сушата австралийски фермери.

Вижте снимки >>

Кралската двойка е на официално посещение в страната-континент. Тяхната програма по време на визитата включва и среща с фермери от град Дубо, силно засегнати от засушаването, предаде БТА.

Меган бе избрала широка бяла риза с разкопчано най-долно копче, черен панталон с тясна кройка и карирано сако. Двамата с Хари бяха посрещнати от екзалтирана тълпа. Принцът и бившата актриса бяха уловени да разменят многократно влюбени погледи и жестове на нежност по време на обиколката.

Херцозите на Съсекс шеговито бяха посрещнати от домакините с благодарности, че са докарали дъждовното английско време и в австралийската пустош.

Снимка: AP/БТА

Съпругата на принц Хари Меган беше изпекла в Сидни бананов кекс, който тя подари на фермерско семейство край град Дубо в югозападната част на страната. Местните селскостопански производители с мъка изхранват своя добитък заради 2-годишната суша.

Пороен дъжд започна да вали, когато бременната херцогиня и принц Хари пристигнаха в парка на гр. Дубо, за да присъстват на пикник, организиран в тяхна чест. Кметът на града Бен Шийлд се пошегува, че "английското време, което са донесли със себе си кралските особи, ще даде глътка въздух на изстрадалите фермери".

Снимка: AP/БТА