"Просто исках да мисля нестандартно и да направя нещо различно и си помислих, че всички знаем как изглежда един дъждовен червей", казва Клум за костюма си по време на партито си в Sake No Hana в Moxy Lower East Side. "И искам да усмихна хората. ... Мислех, че ще е забавно."

Моделът, която е известна с прекалено модерните си костюми за Хелоуин, заяви, че дъждовният червей се нарежда на първо място в списъка ѝ с най-добрите костюми заедно със запомнящия се костюм от 2013 г., когато се облече като старата версия на себе си.

Тя добавя: "Чувствам се като милион долара!"

Съпругът на Клум, Том Каулиц, допълни костюма като рибар с въдица, прикрепена към съпругата му. Костюмът му включваше и сложен грим, който да създаде илюзията за нараняване на лицето.

"Любимата ми част от нейния костюм е, че аз съм част от него. Тя измисля невероятни неща. Нейната идея беше червеят, така че си казах: "Какво мога да направя аз?" - спомня си музикантът.

След като влязоха в звездното парти, снимките показаха, че Клум се е преоблякла в прозрачен, блестящ костюм за тяло заедно с грима на лицето ѝ на червей.

В понеделник Клум се пошегува с костюма си с различни видеоклипове в Instagram, в които се гримира и подготвя със специални ефекти.

"Почти готова #HeidiHalloween2022", написа тя в друго видео, в което гледа към камерата в червеникавия си костюм. Тъй като Клум пускаше намеци преди нощта на Хелоуин, феновете в социалните мрежи се забавляваха да спекулират за костюма ѝ. Мнозина предположиха, че тя ще бъде облечена като Джаба Хът от "Междузвездни войни".