"Хелоуин: Краят" идва на 14 октомври. 45 години след оригиналния филм на Джон Карпентър, един от най-популярните и почитани, както от феновете, така и от критиката, хорър франчайзи в историята на киното, достига епичната си и ужасяваща кулминация, съобщават от "Форум филм".

Лори Строуд и въплъщението на абсолютното зло Майкъл Майърс се изправят лице в лице във финален сблъсък, при който само един от тях ще оцелее.

След успеха на "Хелоуин" (2018) и "Хелоуин убива" (2021), като режисьор на "Хелоуин: Краят" се завръща Дейвид Гордън Грийн, който има амбицията завършекът на трилогията му отново да предложи на зрителите нещо различно.

"Филмът ще бъде много по-интимен от предишните два. В него няма много игрички, остроумия и радост от реверанси към миналото. От известна гледна точка, "Хелоуин: Краят" е филм за порастването и е много различен като тон. Именно това ме вълнуваше най-много - трите части, по които работих, да бъдат много различни една от друга. Всички те отдават почит на Карпентър, без умишлено да подражават на стила му", казва Дейвид Гордън Грийн.

Действието на "Хелоуин: Краят" се развива четири години след събитията в "Хелоуин убива" и оттогава никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори Строуд живее с внучката си Алисън и пише мемоарите си. Когато младият Кори Кънингам е обвинен в убийството на момче, на което е бил бавачка, започва вълна от насилие и ужас, които ще принудят Лори най-накрая да се изправи срещу злото, което не може да контролира и веднъж завинаги да сложи край.

В ролята на Лори Строуд за последен път се завръща жанровата икона Джейми Лий Къртис, която след участието си в "Хелоуин: Краят" оценява по различен начин своята героиня и статута ѝ на една от най-емблематичните "финални" момичета: "Всичко беше дълбоко емоционално - изживях истински катарзис. Когато наричаха Лори финално момиче, никога не съм разбирала колко е важно това определение, докато не направих този филм. Сега наистина го разбирам и смятам, че зрителите ще са доволни", казва актрисата.

Режисьорът Дейвид Гордън Грийн ("Ананас експрес", "Хелоуин", "Хелоуин убива") е и сценарист, задено с Дани МакБрайд, Пол Брад Логан и Крис Берние, по образи създадени от Джон Карпентър и Дебра Хил. В ролите са също Анди Матичак, Уил Патън, Джеймс Джуд Кортни, Роан Кембъл, Кайл Ричардс, Майкъл О"Лиъри, Омар Дорси и др.