Хип-хоп дуото Pavell & Venci Venc' празнува 10 години на сцена с концерт, който ще се състои през последния ден на месец март в "Sofia Live Club", съобщават организаторите. На сцената към тях ще се присъединят още Рая Христова (клавири), Ева Вергилова (китара) и Сара Чакърова (барабани).

"След близо двегодишна пауза, в която публиката предположи, че дуетът се е разделил, момчетата правят рязък завой в творчеството си и създават съвсем различна и еволюирала музика от тази, която почитателите им познават. Двете нови парчета, с които Павел и Венци категорично заявиха, че още творят заедно, излязоха в началото на 2023 г., събудиха позаспалите фенове и се качиха в музикалните класации часове след пускането им в публичното пространство", коментират от екипа на изпълнителите.

"Ако ти липсвам" излезе в края на януари, а "Призрак" е втората песен, която се появи навръх националния празник на страната ни, като в клипа към нея участва Диляна Попова. Павел нарича парчето и клипа към него "семпла красота" и го определя като може би най-емоционалния им проект до момента. Парчето е било написано в периода между края на пандемията и началото на войната в Украйна, когато музикантите се замислят дали ще могат да продължат да практикуват само и изцяло своята професия, или ще им се наложи да се преориентират.

"Представих си живота без музика - всичко, което би останало от мен в такъв живот, е призрак", казва Павел Николов.

Певците имат повече от 20 сингъла и над 95 милиона гледания във виртуалното пространство, пише БТА. Техният дебютен албум "SeTaaBrat" е №1 на ITunes за най-продаван албум в страната. Автори са на хитове на Дара, Криско, Сантра, Михаела Маринов.

Снимка: Virginia Records