Религията е елемент в нашето общество с особени заслуги за запазване на културата и традицията. Логично е, че винаги, когато се заговори за тези елементи, интересите на прекалено много хора започват да се засягат.

Религията и вероизповеданието не са особено модерни в настоящия момент, но ще открием, че дори и най-успешните хора в света са признали, че всичко тяхно е постижение единствено и само от Бог.

Интересен факт е, че все повече холивудски величия, а и не само, говорят за религията си и по един или друг начин търсят своето смирение. Ето някои от големите имена, които се стремят да живеят богоугодно.

Том Ханкс е актьор, който няма нужда от представяне. През годините сме успели да го видим в някои от най-добрите роли в киното. Ханкс е отгледан като католик и мормон, описва себе си като евангелист и през тийнейджърските си години се интересува още по-сериозно от религиозните текстове.

Снимка: Getty Images

Изненадата е, че когато се жени за Рита Уилсън, Ханкс приема нова религия - гръцкото православие. Актьорът е преминал и опознал всички ъгли на религията, като към този момент продължава да е почитател на православната църква.

 

Снимка: Getty Images

Виола Дейвис е актриса, която открива Бог по странен начин. Виола се е молила за съпруг, който да отговаря на всички нейни изисквания.

Три седмици след посещение на църквата и спазване на всички канони, Виола среща правилният човек. Джулиус Тенон кани своята бъдеща съпруга на църква. Двамата се харесват бързо и романсът пламва. През 2015 г. работят рамо до рамо върху филма "Емануел", който разказва историята на масова престрелка в Африканска Методистка църква със същото име.

Снимка: Getty Images

Марк Уолбърг е интересен човек. След като изиграва редица сложни, вулгарни и доста тежки роли. Уолбърг преживява особена метаморфоза и се фокусира върху бодибилдинг. Уолбърг се е отказал от алкохола, става в 3-5 часа сутрин да тренира и живее особено затворен живот. Много често споделя, че вярата и семейството са най-важните неща в живота му. Точно те са в основата на неговия успех, както можем да забележим през последните години. Уолбърг е странен пример за холивудска звезда, но след като успехите не спират, можем да приемем, че явно вярата помага.

Снимка: Getty Images

Хю Джакман също може да се похвали със своята роля. Нещо още по-сериозно е, че на 13-годишна възраст е имал просветление. Джакман е имал пророческо видение, че ще бъде на сцена. Хю продължава да е верен на религията си, но и до днес не парадира толкова много с нея. Актьорът продължава да бъде религиозен, но не го показва толкова много.

Снимка: Getty Images

Дензъл Уошингтън е актьор с невероятни успехи. Едва ли има какво да докаже, но в интернет подкаст споделя и една интересна информация:

"Един от най-важните уроци, които човек трябва да запомни е, че трябва да има благодарност, човечност и да разбира откъде идват дарбите."

Животът на Дензъл е цветен и изпълнен с премеждия, но силната му основа е именно религията и вярата в Бог.

Снимка: Getty Images

Дуейн Джонсън е актьор и атлет с особена история. По време на интервю с Опра Уинфри, актьорът признава, че е имал много тежки и жестоки моменти. Дълго време е страдал от депресия и много често се е опитвал да открие някакъв начин, с който да се пребори с проблемите си. Преди да стигне до славата си, Джонсън се е опитвал да стане американски футболист (малко по-различната версия на ръгбито). Появата на WWE е променила завинаги живота му, но всичко това дава една много сериозна посока. Дуейн наистина вярва в Бог и напомня на своите фенове, че в най-трудния момент трябва да имат много силна вяра. Тази вяра доказва, че въпреки всички трудности, от другата страна чака нещо много по-добро.

Снимки: Getty images

Опра Уинфри също е религиозна. Телевизионната водеща признава, че още като малка не е знаела какво ще прави с живота си. Мисисипи не е най-доброто място за афро-американец, но Опра имала план. Тя се молила на Бог да я превърне в инструмент, който да промени живота ѝ. Нейната заявка била голяма, но в хода на следващите години става ясно, че дамата наистина е успяла да постигне върхове, които малцина успяват дори да си представят.

Опра се пенсионира след дълги години в ефир, но от време на време излиза пред камерите, за да покаже класата и възможностите на старата школа. През последните години е правила интервюта с кралски особи, както и със самия Ланс Армстронг - колоездачът признава пред нея, че е взимал допинг.

И макар да говорим за Холивуд, отбелязваме и двама атлети, които поставят религията на първо място и нямат аналог в спортния свят. Те заслужават внимание за високата духовност, която демонстрират по време на своята кариера. 

Снимка: Getty Images

Айртон Сена също е имал силна вяра. Пилотът от Формула 1 признава, че винаги е вярвал в Бог и често се е уповавал на Библията. По време на неговата кариера, повечето му колеги го смятат за луд и дори опасен на пистата, защото вярата му давала усещането, че е безсмъртен. Междувременно ще открием в биографията и всички красиви биографични филми, че Сена винаги намира време да благодари на Бог за постиженията си. В някои моменти дори казва, че е виждал Бог, защото той се явявал пред него. Сена няколко пъти рискува своя живот, за да помогне на колега на пистата, а в последният ден от живота си отново отваря Библията, за да прочете един псалм.

Снимка: Getty Images

Фьодор Емеляненко е друг интересен пример. Атлетът в свободни боеве дълги години живееше в абсолютна мистерия и отказваше да се разкрива пред камерите. Един от най-опасните хора на планетата - титла, която беше връчена от ESPN - никога не е криел своята християнска принадлежност. Фьодор дори доказва, че няма нищо странно, той просто тренира, след това почива и ходи на църква. Няма никакви други интереси и се опитва да бъде много далече от лъскавата страна на живота. Зад маската на едно особено чудовище, можем да открием, че стои спокоен и много кротък човек, който вярва в Бог и в своята религия.