Истинско предизвикателство е да разполагаш само с броени час или два за себе си и да трябва да избереш по кой от всички начини да си доставиш онова вътрешно удоволствие!

Онова "блюдо отбрани сортове" изкуство, което след това дълго оставя усещането за самодостатъчност.

Когато имаме цялото време за себе си, става още по-трудно.

Започва лутането между всички желания, които искаш да си изпълниш, а главоблъскането може да продължава часове, които губиш в чудене.

С второто предизвикателство към българските артисти #храназадушата, DIR се сдобива с личен списък от музика, книги, филми и забавления.

Какво слушат и четат българските актьори танцьори, певци, режисьори, писатели, диджеи?

Питаме младите фолклорни певици - сестрите Ива и Велислава Костадинови.

Снимка: Павлин Даскалов

Какво четат...

Ива:

"Пътуване към себе си", Блага Димитрова;

"Изворът на женската сила", Лариса Ренар;

"Пробуждане", Кейт Шопен;

"Дюи", Вики Майрън и Брет Уитър

Велислава:

"Да убиеш присмехулник" , Харпър Ли;

"Пътят на сълзите", Хорхе Букай

"Вратите", Радослав Гизгинджиев

Снимка: Андрей Кряколов

Песните, които слушат на рипийт...

Ива:

Аз съм на периоди и в зависимост от настроението ми избирам и песните си. Сега много често ми се слушат и са на рипийт следните песни: 

Две планети - Веси Бонева

Sweet & Bitter - Kush, Kush

Blinding Lights - The Weekend

Очите - Миро

Close to you - Rihanna

Friday night - Burak Yeter

Велислава:

Mother"s daughter - Miley Cyrus

Slide away - Miley Cyrus

Печат от моята душа - Миро

Lose you to love me - Selena Gomez

Srekjna li si ti - Tose Proeski

Понякога - Тони Димитрова

Снимка: Теодор Тодоров

Какво искат да прочетем...

Ива:

Най-любимият ми български автор е Йордан Йовков, прочетете няколко негови разказа. Те всичките са хубави, така че изберете си!

Велислава:

От всичко, което съм изчела наскоро, книгата "Рай" на Радослав Гизгинджиев е тази, която най-много ми въздейства емоционално. Прочетете я! Няма да съжалявате.

Филмите, които ще изгледат отново...

Ива:

Аз не съм от хората, които обожават да гледат филми... Обичам, но когато съм с някого, не сама. В домашна обстановка към края на деня, обичам да си запаля свещи, да си пусна музика и да се наслаждавам на спокойствието. През това време прозвънявам най-близките си, за да се посмеем и да поклюкарстваме. Но бих си пуснала отново "Аладин", много разтоварващ и някак си повдигащ настроението филм. Спомням си как излязохме с усмивки до ушите от киносалона и в колата търсехме песните от филма. Друг филм, за който се сещам е "Убежище" (Safe Haven). Нещо забавно, защото аз ги предпочитам тези филми е "Bring It On: All Or Nothing", но Велислава задължително трябва да бъде с мен, докато го гледаме.

Велислава:

За разлика от Ивчето, аз обожавам да гледам филми, понякога даже ми се случва в свободното си време цял ден да прекарам в гледане на филми и хрупане на чипс, като това второто не ви го препоръчвам. НО! Филмите, които бих изгледала отново са:

"Тетрадката"

"Титаник"

"Гладиатор"

"Кралицата на Шотландия"

"Ледена епоха"

Снимка: Павлин Даскалов

Нещо ново, което са открили напоследък...

Ива: Наистина не е нужно да имаш много хора около себе си, за да се чувстваш пълноценен и щастлив, достатъчен е един малък кръг, но да са истински. Благодарна съм от все сърце за кръга от хора, които ме заобикалят. Те са прекрасни.

Велислава: Открих, че истинското щастие не се крие в материалното, трайното щастие се открива в духовността. Бъдете положителни, гледайте винаги позитивно на нещата и се старайте да прекарвате времето си с хората, които ви правят щастливи и обичате.