Истинско предизвикателство е да разполагаш само с броени час или два за себе си и да трябва да избереш по кой от всички начини да си доставиш вътрешно удоволствие!

Онова "блюдо отбрани сортове" изкуство, което след това дълго оставя усещането за самодостатъчност.

Когато имаме цялото време за себе си, става още по-трудно.

Започва лутането между всички желания, които искаш да изпълниш, а главоблъсканицата може да продължи с часове, които губиш в чудене.

С второто предизвикателство към българските артисти #храназадушата, DIR се сдобива с личен списък от музика, книги, филми и забавления.

Какво слушат и четат българските актьори, танцьори, певци, режисьори, писатели, диджеи?

Днес питаме Краси Аврамов кои са неговите верни приятели, с чиято помощ успява да превърне престоя у дома във вълнуващо приключение, удоволствието от което неусетно забързва все по-мудния напоследък ход на часовниковите стрелки.

Вижте снимки на Краси >>

Какво чете...

Краси има голяма библиотека, малка част от която показа в специалното видео, заснето за DIR. Заглавията, редящи се по рафтовете, той събира в продължение на години, издирвайки едни от най-добрите представители на всеки жанр, защото е на мнение, че всяка категория има какво да предостави на читателя. За него литературата е не само порта към един цял нов свят, в който всичко е възможно, но и машина на времето, отвеждаща те както в отдавна забравеното минало, така и във футуристичното бъдеще.

В момента той си припомня вечната класика на Джон Стайнбек от 1952 г. "На изток от рая", която е мащабно платно, показващо постоянната борба между доброто и злото, силата и слабостта, любовта и омразата, красотата и грозотата. Действието на сюжета обхваща цели 56 години и описва три поколения от два големи рода.

Останалите романи, които разлиства са:

"22 септември 1963" на Стивън Кинг - творба, в която авторът сякаш бяга от самия себе си и своя изграден стил, за да покаже, че възможностите му на увлекателен разказвач надхвърлят репутацията му на Крал на ужасите.

"Човекът сянка" на Коуди Макфейдън - заглавие, пленяващо дори най-големите скептици на трилъра, които биват очаровани от брилянтния стил на писане и напрежението, изпълващо интензивното действие.

"В служба на злото" на Робърт Галбрейт - втората книга, която невероятната Джоан Роулинг, създала магическата вселена на Хари Потър, издава под псевдоним, доказвайки, че може да постигне успех дори без собственото си име на корицата.

Какво иска да прочетем...

Краси е напълно категоричен, че това е романът "Колибата", тъй като книгата на Пол Йънг е променила живота на не един читател, осмелил се да я разтвори. Давайки отговор на вечния въпрос "Къде е Бог в един свят, изпълнен с толкова болка?", тя не само ще изуми своя читател, но и ще преобърне неговите представи.

Песните, които не спира да слуша...

Интересно е, че макар и певец, той трудно може да посочи конкретни произведения, който му доставят наслада... Просто защото оценява музиката във всичките ѝ аспекти и варианти. През последните седмици предпочита да слуша португалски ритми, но също така често си пуска мелодии за медитация, докато се наслаждава на чаша ароматно кафе в градината си.

Ако все пак трябва да посочи няколко конкретни песни, те ще бъдат:

"Break the world" - Fitz & The Tartums

"Amor de Que" - Pablo Vitar

"Maria Rita" - Reza

"Figlio Perduto" - Sarah Brightman

Филмите, които ще изгледа отново...

Певецът сподели, че наскоро е открил удоволствието от стрийминг платформата Netflix, разполагаща с огромна "видеотека", от която вече е изгледал десетки продукции. Разбира се, благодарение на дългогодишния си престой в Щатите, той няма никакъв проблем с английския език и се наслаждава на лентите без български превод, посочвайки, че половината от магията на кинематографията се губи, ако се заличи действителния говор на актьорите.

В списъка му с фаворити попадат:

"Матрицата"

"Джурасик Парк"

"Имало едно време в Америка"

"Междузвездни войни" - всички части

Нещо ново, което е открил напоследък...

През последния месец той по-скоро е преоткрил силата на човешката воля, помагаща на хората да преминат и през най-тежките изпитания, на които животът ги подлага. Освен това, с усмивка на лице, той споделя, че дългият му престой у дома му е показал колко прекрасни съседи има.