Жена е повдигнала обвинение срещу един от най-популярните диджеи в света на електронната музика - Diplo.

Полицейски доклад, изнесен за сп. "Rolling Stone" посочи, че диджеят е бил обвинен в сексуален тормоз. Случката се разиграла през август, а в документите се пише, че артистът, чието истинско име е Томас Уесли, е разпространявал голи снимки на жена, с която е имал отношения, но без нейно съгласие.

Името й е Шели Огъст. Тя е въвлечена в съдебна битка с изпълнителя от 2020 г. насам. По-рано твърдеше, че Diplo е записал и разпространил видеоклипове с нея без нейно разрешение и съзнателно я е заразил с инфекция, предавана по полов път. В ново дело, което е повдигнала срещу него, Огъст съди мегапродуцента за "сексуален тормоз, насилие над жени, умишлено навлизане в лични дела, побой, клевета, и умишлено причиняване на емоционален стрес". Списанието посочи, че гражданският процес е насрочен за април 2024 г.

Адвокатът на Diplo Брайън Джей Фрийдман заяви пред изданието "Pitchfork", че "повече от три години Шели Огъст се опитва да организира кампания срещу Уесли". Фрийдман добави също, че "Томас ще направи всичко възможно да се защити, тъй като тя и преди го е тормозила, както и семейството му". След като през 2020 г. Шели поиска ограничителна заповед, през октомври същата година тя твърдеше, че Diplo е наел частен детектив да я следи. "Частният детектив ми заяви, че знае адреса ми, както и този на родителите ми, знае местоработата ми, както и местоработата на родителите ми", обясни тя в Twitter. "Приемете това както искате, но повечето хора ще го разберат като заплаха."

Снимка: Getty Images

Година след заповедта Diplo отрече обвиненията й: "Тя беше моя фенка и след като се отказах от всякакъв контакт с нея, се оказа, че единствената ѝ цел в живота е била да нарушава работата ми, бизнеса ми, да тормози мен и близките ми приятели, да ме напада и да заплашва семейството ми". Малко по-късно подписаха споразумение да не се унижават взаимно, според "Pitchfork". Оттогава и двамата са подали съдебни искове: През април 2021 г. Diplo обвини Огъст в преследване и разпространение на лични материали, а тя пък от своя страна - че той й е нанесъл побой и я е тормозил.

Шели обаче не е единствената, която обвинява артиста. През юли 2021 г. още една жена подаде иск срещу Diplo, като твърди, че на афтърпарти той я поканил в стаята си и казал, че не може да си тръгне, без да спи с него. В документите тя написа, че след като е преценила, че няма как да избяга, се е съгласила с неговото желание. Седмица по-късно оттегли иска си.