След няколко свидетелски показания на жени в процеса срещу R. Kelly, мъж на свой ред обвини R&B певеца, че е използвал положението си и е упражнил сексуално насилие над него в младостта му. Мъжът - понастоящем около 30-годишен, който е бил от обкръжението на изпълнителя, по-рано през годината се яви пред съд в САЩ и се призна за виновен в опит да подкупи потенциална свидетелка в процеса срещу певеца.

Представен пред съда под псевдонима Луис, свидетелят обясни, че е направил това, защото се е страхувал, че въпросната жена, чиято самоличност не се разкрива, притежава видеоклипове на сексуален контакт между него и подсъдимия музикант. В рамките на тази процедура той се съгласи да свидетелства анонимно пред федералния съд в Бруклин за срещата си със звездата през 2006 г., когато е бил само на 17 години.

Свидетелят каза, че е работил в заведение за бързо хранене близо до къщата на певеца в Чикаго, където изпълнителят му е подхвърлил телефонния си номер. Тийнейджърът първо е отишъл на парти в дома на R.Kelly с родителите си, след което той му е казал, че ще е по-добре веднъж да дойде сам.

След като по време на следващо посещение Робърт Кели, както е истинското му име, е попитал младежа какво е "готов да направи за музиката", между двамата са последвали нееднократни интимни отношения.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Този свидетел не е сред жертвите, всичките жени, някои от които непълнолетни, идентифицирани в обвинителния акт срещу 54-годишния певец, известен с хита си "I Believe I Can Fly".

От началото на процеса няколко жени вече свидетелстваха за упражнения от певеца сексуален тормоз над тях, припомня БТА. Прокурорите призоваха свидетели, за да затвърдят представянето на R. Kelly като сексуален хищник, който насилва и унижава жертвите си.

Tой обаче отрича всички обвинения. Ако музикантът бъде признат за виновен, го грози доживотен затвор.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos