След като училищният звънец в 97 СУ "Братя Миладинови" в София преди две седмици зазвуча с хита на Орлин Павлов "Още малко", сега певецът с най-голямата усмивка може да се похвали, че ще стигне до всички деца в страната. Но с детски песни.

Вижте снимки от последния концерт на Орлин >>

Негово изпълнение се появи в учебниците по музика за трети клас. Той ще звучи сред най-малките с "Коледен звън", в която пее заедно с детско шлагерно студио "Да", съобщава "Монитор". Песничката е една от шестте композиции на автора Доно Цветков, които влизат в новите учебни помагала за 3-ти и 7-ми клас на издателство "Анубис". Всички те са по музика на Цветков, а текстовете са на доказаната му творческа половина Райна Пенева, с която издадоха вече няколко диска за най-малките. Изпълнението на останалите композиции също е поверено на популярни гласове, сред които е и дует "Мания". Част от песничките са предназначени дори за детската градина - за малчуганите от 3 и 4 група.

"А още 8 наши песни включиха в учебните си помагала по музика и 2 други издателства и надявам се скоро и тях да видя", похвали се самият Доно Цветков и допълни: "Да, аз съм един щастлив писач на песни за деца!"

Снимка: Facebook

Това не е първият съвместен проект на един от най-добрите съвременни композитори на детски песни и любимеца на малки и големи Орлин Павлов. Изпълнителят на "С едно крило" се включи в албума му "Слънчева дъга" преди няколко години, а в началото на 2018 г. даде гласа си и за част от композициите в последния детски диск на Цветков "Приказка сребърнобяла". В изпълнението на десетте песнички освен Орлин се включват още Деси Добрева, която е възпитаничка на школата на Доно Цветков - студио "Да", Милица Божинова, Наско от Б.Т.Р., дует "Мания", Николай Манолов.

Композиторът стана всеобщ любимец с написването на "Ало, ало Слънчице" и "Роклята на мама", които се превърнаха в истински хит в YouTube.