Група "Ролинг стоунс" се включи в инициативата "Един свят: заедно вкъщи", като ще участва в концерта в чест на здравните работници на първа линия в борбата с коронавируса, съобщава Ройтерс и БТА.

Двучасовото предаване, което ще съчетае музика, скечове и разкази на лекари, медицински сестри и работници в магазини, ще бъде излъчено в много държави на 18 април от телезивизиите ABC, NBC, CBS, iHeart Media.

"За нас е чест да бъдем поканени да участваме в "Един свят: Заедно вкъщи". Ще участваме от домовете си, спазвайки изолация", написаха музикантите в изявление, разпространено от "Глоубъл ситизън" - групата с идеална цел, която е начело на инициативата заедно със Световната здравна организация.

Музикантите от "Ролинг стоунс" се присъединяват към много други световни звезди, които ще участват в концерта - Селин Дион, Били Айлиш, Джон Леджънд, Елтън Джон, Пол Маккартни, Крис Мартин, Андреа Бочели, Майкъл Бубле, Тейлър Суифт, Дженифър Лопес, Опра Уинфри и др.

Телевизионното предаване ще бъде предшествано от шестчасова стрийминг програма с участието на спортни звезди като шампиона от Формула 1 Луис Хамилтън, скиорката Линдзи Вон и десетки певци и актьори.

Лейди Гага обяви предстоящото предаване миналата седмица. Оттогава участниците в него се увеличиха многократно. То не е обявено за набиране на средства, но ще насърчи филатропи и компании да допринесат към фонда за солидарност на СЗО. Миналата седмица Лейди Гага обяви, че вече са набрани повече от 35 милиона щатски долара.