Идрис Елба обяви, че се е заразил с новия коронавирус. Във видео, което звездата от "Тъмната кула" качи в своя официален Twitter профил, той сподели с почитателите си, че вчера е получил положителни резултати от тестовете, които си е направил.

Вижте снимки на Идрис >>

Засега 47-годишният британски актьор се чувства добре и не проявява симптоми на болестта, но въпреки това е под карантина в дома си от петък, когато е разбрал, че е имал контакт с човек, който е болен от COVID-19.

В кадрите Елба насърчава зрителите да спазват социална дистанция и старателно да мият ръцете си, отбелязвайки, че има асимптоматични хора, като него самия.

"Бъдете прагматични и си останете вкъщи. В момента живеем в разделен свят, но сега е време да бъдем солидарни и да мислим един за друг. Има толкова много хора, които са засегнати", каза той.

В 2-минутния клип до него стои и съпругата му Сабрина Доури, която по думите на актьора е добре, макар все още да не се е тествала за заболяването.

"Останете позитивни и не изпадайте в паника", призова той.

Елба е втората световна знаменитост, признала, че е заразена с новия коронавирус. Първи бяха Том Ханкс и жена му Рита Уилсън, които миналата седмица оповестиха своите диагнози от Австралия, където Ханкс подготвяше нов филм за живота на Елвис Пресли.