Ню Йорк стана домакин на голямата премиера на 8-ия сезон на "Игра на тронове", който ще стартира до дни по HBO.

Вижте снимки >>

Звездите от хитовата поредица се събраха на червения килим в сряда вечер, за да отпразнуват последните епизоди, които ще достигнат до телевизионните екрани.

Не всички звезди обаче имаха възможност да се появят на бляскавото събитие - Лена Хейди, която се превъплъщава в ролята на Церсей Ланистър, се разболя и не успя да се появи, но изпрати извиненията си през Инстаграм.

Червеният килим обаче бе уважен от звездите Емилия Кларк, Кит Харингтън и Питър Динклидж, както и вече отпадналите във времето Шон Бийн, Джейсън Момоа и Педро Паскал. За съжаление дракони нямаше...

Тази годината премиерата бе в "Радио Сити Мюзик Хол" в Ню Йорк и феновете от Европа и от други части на света се запитаха дали има насрочени други събития от този ранг преди старта на новия сезон на 14 април.

Сериалът обаче обикновено има едно голямо представяне за цял свят и изглежда, че сезон 8 няма да се различава по нищо от предишните в това отношение. Червеният килим на сезон 7 също бе в Ню Йорк, а на сезон 6 бе в Холивуд. Последната световна премиера извън САЩ бе на сезон 5, когато звездите се появиха в Лондон, а сезон 4 бе в Lincoln Center в Ню Йорк.