Британският принц Хари и съпругата му, херцогинята на Съсекс Меган, са в позиция да устоят на вихрещата се около тях медийна буря и да избегнат съдбата на принц Чарлз и принцеса Даяна, поради една проста причина - те се обичат.

Вижте снимки на двете двойки >>

Твърдението е на 61-годишния Пол Бърел - дългогодишен иконом и довереник на Даяна. Бърел често коментира кралски въпроси, след като напуска двореца след смъртта ѝ, пише БТА.

Бившият иконом е свидетел на отношението на принц Хари към медиите, опитващите се да нахлуят в личното им пространство, и на опитите му да предпази съпругата си.

"Чарлз и Даяна нямаха това, което имат Хари и Меган. Липсваше им любов. А Хари и Меган се обичат. Когато са заедно, любовта им е очевидна", казва Пол Бърел.

Принц Чарлз и Даяна се разведоха през 1996 г. след продължил 15 години нещастен брак.

35-годишният принц Хари наскоро сподели в интервю за ITV, че няма да допусне медиите да го въвлекат в играта, отнела живота на майка му. Принцеса Даяна загина в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., докато беше преследвана от папараци.

Принц Хари и съпругата му наскоро заведоха дела срещу медийни групировки, за да защитят правото си на лична неприкосновеност.

Принц Уилям и съпругата му - херцогинята на Кеймбридж, Катрин, от друга страна се радват на по-безоблачно дворцово и медийно отношение, тъй като бъдещето им до голяма степен е предопределено, отбелязва Пол Бърел.

37-годишният Уилям е втори поред наследник на британския престол след 70-годишния си баща, принц Чарлз. Хари е шести, след баща си, брат си и трите му деца.

Двамата братя често са наричани "наследникът и резервата" - нещо, което Хари мрази. По-малкият брат призна в интервюто за ITV, че помежду им има известно дистанциране.

"Хари казва, че с Уилям вървят по различни пътища. Ясно ми е какво има предвид. Уилям и Кейт имат карта пред себе си. Пътят им води към монархия", споделя бившият иконом и довереник на принцеса Даяна.

Пол Бърел допълва, че кралица Елизабет Втора и принц Чарлз са оставили принц Хари сам да избира пътя си:

"Без напътствия, без подкрепа, без правила".

Относно тиражираното от медиите намерение на принц Хари и херцогинята на Съсекс Меган да се преместят в Калифорния, за да избегнат нежеланото внимание, Бърел казва:

"Надявам се да не ги изгубим. Те са огромно предимство за кралското семейство и Великобритания".