Няколко дни преди Коледа семейството на Петя Дикова и Илиян Любомиров се увеличи с още един член - малкият Илиян Илиянов Любомиров.

Малко след раждането му гордият му баща написа в Инстаграм:

"Днес се роди нашият син Илиян Илиянов Любомиров. Той също като брат си Александър се ражда истински юнак.

И Илиян-младши, и Пипи са добре, за което от сърце благодаря на д-р Анатолий Дуковски, д-р Валери Нецов, д-р Иван Иванов и на целия екип на УМБАЛ "Софиямед", които направиха раждането в тази извънредна ситуация леко и спокойно.

Петя, няма да ми стигне един цял живот да те обичам. Благодаря ти, че сбъдваш най-съкровената ми мечта. Преди теб не познавах щастието. Синко, добре дошъл на този свят!"

Без съмнение бащинството е окрилило поета, който преди часове публикува трогателен кадър на своите две момчета - Александър и Илиян, към който сподели:

Вижте снимката >>

"Заради връзката, която имам с моя баща, винаги съм си мечтал да имам син. Да го науча да е мъж, да бъде точен, да уважава жените, да се бие, да кара мотор, да чете стойностна литература, да пише честно, да е изправен, да бъде щедър и с лекота да преминава през живота.

Никога обаче не съм се и осмелявал да мечтая, че мога да имам двама синове, а сега те двамата са около мен, растат и стават хора. Всяко безсъние си струва, когато ги гледам и знам, че винаги ще бъдат един до друг.

И да знаете само гордостта каква е, когато говоря за "синовете ми" или пък си помисля за "момчетата". И знам, че нямам право да ги разочаровам. От всички училища това да бъда баща ме е научило на най-важното."

Първородният син на Петя и Илиян - Александър, навърши една годинка на 22 април миналата година.