Остават броени дни до Коледа, а повечето хора вече са се впуснали в търсене на най-подходящите подаръци за своите близки. Не такъв е случаят обаче с чаровната Петя Дикова, която само преди часове зарадва семейството си, попълвайки го с още един член. Тази сутрин телевизионната водеща на предаването "COOLt" даде живот на втория си син.

Момченцето е проплакало в УМБАЛ "Софиямед", а баща му съобщи, че се е родило с мерки от 4140 гр. и 54 см.

Вижте Петя и семейството ѝ >>

И докато първият наследник на двойката бе кръстен на прочутия си дядо - журналиста, бивш състезател и републикански шампион по ски Сашо Диков, този ще носи името на баща си Илиян Любомиров, който е поет, но също така е добре познат и на малкия екран, понеже от известно време насам се изявява като панелист в предаването "На кафе".

"Днес се роди нашият син Илиян Илиянов Любомиров. Той също като брат си Александър се ражда истински юнак.

И Илиян-младши, и Пипи са добре, за което от сърце благодаря на д-р Анатолий Дуковски, д-р Валери Нецов, д-р Иван Иванов и на целия екип на УМБАЛ "Софиямед", които направиха раждането в тази извънредна ситуация леко и спокойно.

Петя, няма да ми стигне един цял живот да те обичам. Благодаря ти, че сбъдваш най-съкровената ми мечта. Преди теб не познавах щастието. Синко, добре дошъл на този свят!", пише Илиян.

За бременността на брюнетката стана ясно през юни т.г. Тогава Любомиров сам обяви новината в един от епизодите на сутрешното предаване, а скоро след това публикува интересна снимка в личния си Фейсбук профил, показваща бременната му половинка.

"Винаги най-много съм мечтал да имам свое голямо, сплотено семейство. Благодаря ти, Петя, че си моята сбъдната и сбъдваща се мечта. Благодаря и на Господ, че ще си имаме още едно детенце, плод на чистото ни обичане. Щастлив съм!", написа той.

На 22 април т.г. малкият Александър навърши 1 година, което означава, че разликата им с неговото братче е съвсем малка.