Главният изпълнителен директор на Tesla може да се похвали с доста пъстър личен живот. До момента той има зад гърба си три брака и три развода, два от които с една и съща жена, и 12 деца, родени от три жени.

Последният му засега наследник се е появил на бял свят в началото на тази година. Като баща с толкова много наследници, Мъск се пошегува, че растящото му потомство може да реши кризата с намаляващото население на Земята.

"Правя всичко възможно, за да помогна на кризата с недостатъчното население. Сриващата се раждаемост е най-голямата опасност, пред която е изправена цивилизацията досега", написа Илон в бившия вече Туитър през 2022 г.

Наред с това, само преди няколко дни бившата му съпруга Талула сключи брак с годеника си - актьора Томас Броди-Сангстър, като се твърди, че Мъск се качил на частния си самолет, за да присъства лично на сватбата.

Дженифър Гуин

В средата на 90-те години на миналия век Мъск се запознава с Дженифър Гуин, докато и двамата са студенти в Университета на Пенсилвания. Двойката излиза около година, време, през което се запознават и със семействата си. Той дори й подарява огърлица със злато и изумруди за рождения ден.

Малко след като Гуин се връща от обучение в чужбина, двамата с Мъск се разделят, като тя обяснява, че милиардерът не се справя добре с любовта от разстояние и разговорите по телефона "му изглеждат като загуба на време". Въпреки това тя и до днес определя връзката им като "удивителна".

View this post on Instagram

A post shared by NZZ (@nzz)

"Още тогава неговата интелигентност и визионерство бяха балансирани с огромното му въображение... Спомням си историите на Илон предсказващ бъдещето на електрическите автомобили, много преди да започна всеки ден да ги подминавам на пътя. Но също така имам спомен как семейството му ме посрещна в дома си в Торонто по време на празниците през 1994 г. Знам, че Илон, Кимбал, Тоска и любезният супермодел Мей Мъск са едно сплотено племе, но за няколко дни през зимата, ми позволиха да бъда част от него."

През 2022 г. Гуин продава на търг предмети от времето, в което с Илон са били заедно, включително няколко снимки и ръкописна картичка, за да си помогне с плащането на обучението в колежа на доведения си син.

Джъстин Мъск

Мъск за първи път среща Джъстин, докато и двамата учат в Queen's University в Онтарио, Канада. Тогава той вече е второкурсник и бързо поема инициативата към нея, след като я забелязва в общата стая на общежитието им.

"Той ме покани на сладолед. Казах "да", но след това го отсвирих с бележка, която закачих на вратата на стаята ми", пише Джъстин в есе за Marie Claire през 2010 г. "Няколко часа по-късно, докато главата ми беше надвесена над текст на испански в прекалено топлата стая в студентския център, чух учтиво кашляне зад гърба си. Мъск се усмихваше неловко, а две фунийки с шоколадов сладолед капеха по ръцете му. Той не е мъж, който приема "не" за отговор."

Въпреки че Мъск по-късно се премества в друго училище, продължава да преследва Джъстин. Разделят се преди любимата му да се премести в Япония за една година, за да преподава английски като втори език. Седмица след като се връща у дома в Канада, той й се обажда и връзката им се подновява. Джъстин се премества в Калифорния при него и малко след повторното им събиране, двамата се се сгодяват. Сватбата е през 2000 г.

Поглеждайки назад към отношенията им, Джъстин споделя, че е имало ранни "предупредителни знаци", които ясно са показвали, че няма да имат общо бъдещето, най-вече заради "алфа" характера му.

"В месеците след сватбата ни започна да се налага определена динамика. Мнението на Илон винаги беше по-важно от моето, освен това той непрекъснато отбелязваше нещата, с които според него не се справям. "Аз съм твоята съпруга", казах му многократно, "не твой служител". "Ако беше мой служител", казваше той също толкова често, "щях да те уволня".

През 2002 г. двойката посреща първото си дете Невада Александър, което за съжаление умира само на 10 седмици от Синдром на внезапна детска смърт. В есето си Джъстин споделя, че двойката е скърбяла по много различни начини, но въпреки това решава да опита да има друго дете възможно най-скоро. Така, през 2004 г. се раждат близнаците Грифин и Кзейвиър, а две години по-късно и тризнаци - Кай, Саксон и Дамян. Кзейвиър, който днес е на 20 години, с днешна дата се представя с името Вивиан. Преди години се отказа от известната фамилия на баща си, след като каза пред съда, че "вече не желае да бъде свързана с него по никакъв начин".

View this post on Instagram

A post shared by Masculinity | Mindset | Psychology (@redpillreveals)

Джъстин си спомня, че с Илон са имали "мечтан начин на живот", изпълнен с екстравагантни събития, къщи за милиони долари и персонал, който се е грижил за всичките им нужди. Тя обаче чувствала липса на "интимност и съпричастност" от съпруга си. Автомобилна катастрофа е преломният момент, който я "събужда". "Едва се познах", казва тя. "Бях се превърнала в съпруга-трофей." Малко след инцидента двойката се опитва да се сплоти, но в крайна сметка Мъск й поставя ултиматум: да живеят живота, както са го правили до момента, или да се разведат. Той подава молба за развод на следващия ден.

След раздялата им през 2008 г. двойката преминава през сложен развод, завършил със споделено попечителство над петте им деца. Джъстин също така получава семейния им дом в Лос Анджелис и месечна издръжка. Въпреки че с днешна дата двамата с Мъск почти да не поддържат връзка, Джъстин не съжалява за брака и отношенията им.

С Талула, за която се жени и развежда два пъти

Снимка: Getty Images

Талула Райли

Малко след като Мъск подава молба за развод, среща актрисата Талула Райли в бар в Лондон, която по-късно споделя, че по това време не е знаела кой е той. "Спомням си, че си мислех, че този човек вероятно не е имал възможност да говори с млади актриси и че изглеждаше доста нервен", казва тя. "Реших да бъда наистина мила с него и да му подаря приятна вечер. Не знаех, че през живота си той е говорил с много красиви момичета."

Само шест седмици след като Мъск подава молба за развод, двамата с Райли се сгодяват. Заради него актрисата се мести в Лос Анджелис и през 2010 г. сключват брак в катедралата Дорнох в Шотландия. Само две години по-късно обаче милиардерът подава молба за развод. "Бяха невероятни четири години. Ще те обичам завинаги. Един ден ще направиш някого много щастлив", пише тогава той в Туитър.

Актрисата се омъжи за колегата си Томас Броди-Сангстър

Снимка: Lia Toby/Getty Images

Но връзката им не приключва дотук - през юли 2013 г. двамата се женят повторно. Но и този път връзката им не устоява на времето. Мъск отново подава молба за развод, която оттегля седем месеца по-късно. През март 2016 г. Райли го напуска, а разводът им е финализиран през ноември.

През 2022 г. актрисата казва пред The Independent, че осъзнава, че е "странно" да се омъжи и разведе за Мъск два пъти и че въпреки раздялата им, са останали приятели. Актрисата се омъжва за актьора Томас Броди-Сангстър на 22 юни 2024 г., малко преди рождения ден на бившия си съпруг. Според информацията той също присъства, пристигайки специално за събитието с частния си самолет.

Амбър Хърд разбила сърцето на милиардера

Колаж: Getty Images

Амбър Хърд

Докато през 2012 г. Мъск и Райли са разделени, той се свързва с режисьора Робърт Родригес с молба да му организира вечеря с актрисата Амбър Хърд. Срещата е организирана, но Хърд не се появява, тъй като по това време излиза с Джони Деп. Минават няколко години, преди двамата да се сближат, въпреки че не е ясно кога точно връзката им е станала романтична. През юли 2016 г. двамата с Илон започват да предизвикват слухове за любовни трепети помежду си, а през април 2017 г. се официализират като двойка с пост в Instagram, по време на пътуване до Австралия.

През август 2017 г. обаче отношенията им приключват. Източници споделят пред People, че натоварените им графици са в основата на раздялата, за която се твърди, че е била инициирана от Мъск. Той поства коментар към един от постовете на Хърд в Instagram, като пише, че нещата са приключили приятелски. "Въпреки че с Амбър се разделихме, ние все още сме приятели, оставаме близки и се обичаме", пише той. "Връзките от разстояние, когато и двамата партньори имат интензивни работни задължения, винаги са трудни, но кой знае какво крие бъдещето."

Малко след това двамата отново са забелязвани заедно, но техни близки споделят, че отношенията им продължават да са само приятели. През ноември 2017 г. Мъск разкрива в интервю, че е бил "наистина влюбен" и го е "боляло много", когато с Амбър са тръгнали по различни пътища.

С Граймс са родители на три деца

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Граймс

През април 2018 г. Мъск предизвиква слухове, че се среща с певицата Граймс, след като двамата си обменят доста флиртаджийски коментари в Twitter. Само няколко дни по-късно двойката прави своя дебют на червения килим на Met Gala. През януари 2020 г. Граймс обявява бременността си и потвърждава, че Мъск е бащата на бебето.

"Това е да жертваш тялото и свободата си. Това е доста луда жертва и само половината от населението трябва да го направи", казва тя в интервю. "Беше наистина дълбоко за мен, когато реших, че ще го направя, всъщност да премина през акта на незащитен секс... Всъщност наистина, наистина обичам приятеля си. Така че си казах: "Знаеш ли, разбира се."

През май 2020 г. Мъск и Граймс посрещат на бял свят първото си общо дете, син на име X Æ A-12 или накратко X. Мъск споделя, че Граймс е поела по-голямата част от родителските задължения през първите няколко месеца, но той очаква с нетърпение да може да бъде по-активен, когато X порасне.

Двойката се появява заедно в Saturday Night Live през май 2021 г., макар че по това време са били "полу-разделени". Въпреки раздялата си, през декември 2021 г. двойката приветства второто си бебе чрез сурогатна майка. Граймс потвърждава новината по време на интервю за Vanity Fair през март 2022 г., споделяйки, че са станали родители на момиченце на име Exa "Y" Dark Sideræl. Тя споделя още, че с Мъск отново са заедно.

"Няма истинска дума за това. Вероятно бих го определила като мое гадже, но ние сме много лежерни", казва тогава тя. "Ние живеем в отделни къщи. Ние сме най-добри приятели. Виждаме се през цялото време... Просто имаме нещо, което се случва и не очаквам други хора да го разберат."

В същия ден, в който Vanity Fair публикува историята, Граймс обявява, че статусът на връзката на двойката се е променил след интервюто. "Аз и И се разделихме *отново* след написването на тази статия", туитва тя.

През септември 2023 г. биографията на журналиста Уолтър Айзъксън за Мъск разкрива, че предприемачът и Граймс тайно са посрещнали трето дете — син Техно Механикус, който също се нарича "Тау".

Шивон Зилис

През юли 2022 г. Insider съобщава, че милиардерът е станал баща на близнаци, Страйдър и Езур, които са се появили на бял свят през ноември 2021 г. Майката е Шивон Зилис, изпълнителен директор в неговата компания Neuralink. Медията се сдобива със съдебни документи, които показват, че двойката е поискала бебетата да имат фамилното име и на майка си, и на баща си.

Ден след като се появи новината за раждането на Страйдър и Езур, Мъск пише в Twitter: "Давам всичко от себе си, за да помогна в кризата с недостатъчното население. Сриващата се раждаемост е най-голямата опасност, пред която е изправена цивилизацията. Помнете думите ми, за съжаление те са истина." Зилис твърди, че никога не е имала романтична връзка с шефа си и че близнаците са заченати ин витро. Близнаците се раждат само няколко седмици преди Мъск да посрещне сина си Y с Граймс.

През юни 2024 г. милиардерът потвърждава, че двамата със Зилис са станали родители на трето дете, като на този етап не е ясно нито кога точно се е родило то, нито как се казва.