През 2014 г., скоро след приказната сватбена церемония във Венеция, в която Джордж и Амал Клуни официално се врекоха в любов един на друг, двамата си купиха впечатляващо имение от 17 век, разположено на частен остров в Сонинг, графство Бъкшир, намиращ се в река Темза. Тогава семейството плати 7,5 млн. паунда, за да се сдобие с имота и вложи още немалко средства по реновирането му. Две години по-късно двамата най-после се нанесоха в луксозното си жилище, разполагащо с цели 9 стаи, 8 бани, финес зала, киносалон и още няколко помещения. В огромния 4-декаров двор са разположени тенис корт и 18-метров басейн, облицован с мрамор, а към всичко това те притежават и корабче, с което могат да се придвижват извън острова.

Вижте снимки >>

Преди дни обаче климатичните условия в Обединеното кралство нанесоха сериозни щети на имуществото им и сега по-голямата част от него е потопена под вода, вследствие на бурята "Денис", разпростряла се над Англия и Уелс. Заради проливните дъждове река Темза е преляла и е наводнила тенис корта, градината, къщата за гости и верандата на основната сграда. За щастие обаче вътрешността на дома им е незасегната.

Всъщност, това не е първият случай, в който актьорът и адвокатката са изправени пред последствия, причинени от природните стихии. През 2016 г. те имаха сходен случай, като по онова време водите на река Темза отново бяха напуснали пределите на коритото си и бяха навлезли в тяхната собственост.

За щастие това не е единственият имот на родителите на 2-годишните близнаци Ела и Александър, които притежават още къща на езерото Комо, Италия, апартамент в Манхатън и жилище в Лос Анджелис.