Провинциален имот на актьора и носител на "Оскар" Ръсел Кроу е пострадал от пожарите, които опустошават източното крайбрежие на Австралия.

Вижте снимки >>

55-годишният Кроу е публикувал в Туитър и Инстаграм видео и снимки, показващи засегнатия му от огнената стихия дом в североизточната част на щата Нов Южен Уелс. Актьорът пише, че пожарът е унищожил две постройки в имота му. Животните, които отглежда, не са пострадали, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Кроу изразява и съпричастността си към обитателите на засегнатия район.

Въпреки щетите, Ръсел Кроу споделя, че като цяло се чувства късметлия. По-рано актьорът потвърди, че се намира извън Австралия, както и че семейството му е на безопасно място с приятели.

"Не съм в Австралия. Семейството ми е в безопасност. Огънят е достигнал до моя имот... Сърцето ми е с всички, които са в долината", пише актьорът в социалната мрежа.

Вижте тази публикация в Instagram.

I’m not in Australia. My family are safe, billeted with friends. Fire hit my place late in the day yesterday. My heart goes out to everyone in the valley.

Публикация, споделена от Russell Crowe (@russellcrowe) на

Горските пожари са обичайна и смъртоносна заплаха по време на горещия летен сезон в Австралия, но тази година в резултат на продължителната суша се разразиха по-рано.