Обичаната българска певица Ирина Флорин подготвя страхотен подарък за всички, влюбени в живота хора, които празнуват на 14 февруари. На Свети Валентин от 20 ч. в нейния канал в YouTube ще се излъчи безплатен онлайн концерт с най-красивите песни на изпълнителката, подготвени в напълно нов аранжимент.

За почитателите на хубавата българска музика ще прозвучат общо 12 от най-хубавите и нежни песни на Ирина Флорин.

Вижте снимки на Ирина Флорин >>

Една от тях е "Карма", написана за певицата от покойния фронтмен на група P.I.F. Димо Стоянов и включена в албума ѝ "Друга" от 2004 г. Дългогодишно приятелство и идеални професионални отношения свързват Ирина Флорин и Димо Стоянов. Той е автор и на песента ѝ "Ако ти си".

Какво още разкри Ирина Флорин за читателите на Life.dir.bg в краткото ни интервю с певицата, която винаги е готова за нови предизвикателства и правене на хубава музика...

Ирина, наскоро ти отпразнува своя рожден ден. С какви хора и емоции посрещна празника си в настоящата обстановка?

Не гледам на рождения си ден като на голямо събитие. Просто преди празнувах с 40 човека, сега празнувах с 4-ма. Не е важно къде и с колко хора го празнуваш, важното е да ви е приятно да бъдете заедно.

Снимка: Личен архив

Защо любовен концерт и защо сега?

Този концерт всъщност искам да посветя на баща ми. Той се казваше Трифон и когато бях малка винаги на този ден сме празнували Трифон Зарезан. Баща ми бе човекът, който ме научи да бъда това, което съм, да се изразявам, да мисля и да можа да живея така свободно, както го правя и до ден днешен. А 14 февруари е празник на виното и любовта. Моите песни са за любов и са направени с любов.

Кои песни ще могат да чуят почитателите ти в този концерт?

Концертът се осъществява със съдействието на Национален фонд "Култура". Всички песни, които са част от него, за са с нов аранжимент, направен специално за концерта. В продължение на около три месеца с Щерион Пилидов сме работили в неговото студио, за да ги подготвим. Част от концерта са "Кажи ми какво е любов", "По целувките", "Някой ме вика", новите "Заспи, сърце" и "Тъмнината вътре в мен". Общо 12 са песните, като една от тях - "Карма", е написана за мен от Димо от P.I.F. и изпълнението ѝ посвещавам на него. Неговата загуба е наистина огромна и той ще липсва на всички ни, както и на българската музика.

Снимка: "А Плюс Филмс"

Екипът, който даде всичко от себе си за специалната магия на Ирина Флорин, е в състав: Момчил Колев, Щерион Пилидов, Мартин Стоянов, Михаил Шишков, Димитър Бакърджиев, Теодора Радилова и "Quarto Quartet".

Специални гости на събитието ще бъдат Тино и VICK от "Гласът на България".

Режисьори на онлайн концерта са Васил Стефанов и Стефка Николова.

Любовният концерт на Ирина Флорин можете да гледате на 14 февруари от 20.00 часа на нейния официален YouTube канал https://www.youtube.com/c/IrinaFlorinOfficial.