След като Томас Маркъл не успя да придружи дъщеря си до олтара в църквата Сейнт Джеймс, сега британски медии твърдят, че инфарктът и сърдечната операция са били измислени.

Вижте снимки от сватбата >>

Източник, близък до херцогинята на Съсекс, твърди, че 73-годишният Маркъл никога не е бил болен и е изфабрикувал спешната операция, за да не присъства на кралската сватба и да събуди съчувствие.

"Цялата история около бащата на Меган и сърдечната му операция е измислена", казва източникът пред "Дейли Мейл".

"Той трябваше да измисли достатъчно добра причина да не присъства на сватбата и да избегне неудобството, когато снимките излязоха на бял свят", допълва приближеният до Меган.

По време на интервюто за ITV Маркъл каза, че е бил в медицинския център Sharp Chula Vista, на няколко мили от мексиканската граница в Тихуана, където му е поставен стент.

"Дейли Мейл" се обърнали към болницата за потвърждение на неговата визита на 16 май, но от клиниката отговорили, че пациент с такова име не е постъпвал.

Източникът допълва: "Историята със здравословното състояние беше неговият начин да предизвика съчувствие и да отклони вниманието от онези снимки, които бяха много неудобни за Меган и кралското семейство."

Разкритието идва след като сестрата на Меган Саманта Грант излезе с предупреждение към Маркъл, че ако баща им умре, вината ще е нейна.