Италиански съдия реши, че няма основания да продължи разследването, в което 28-годишна жена обвини режисьора Пол Хагис, че я е принудил да прави секс против волята ѝ, съобщава "Hollywood reporter".

Съдията в южния италиански град Лече призова разследването срещу Хагис да бъде прекратено. По-рано апелативен съд се произнесе в негова полза, отхвърляйки опита на прокурорите да възстановят домашния му арест, докато разследването продължава.

Кинодеецът беше арестуван на 19 юни в южния италиански град Остуни, където бе, за да присъства на филмовия фестивал Алора.

28-годишна британка обвини 69-годишния канадец, че я принуждавал да прави секс с него в продължение на два дни. Хагис прекара 16 дни под домашен арест в хотела си, преди да бъде освободен.

Пред "Hollywood reporter" италианският адвокат на обвиняемият Мишел Лафорджа отбелязва, че тримата съдии от апелативния съд "единодушно са отхвърлили жалбата на прокурора за възстановяване на домашния арест на Хагис".

Снимка: АР/БТА

Лафорджа добавя, че е представила "неопровержими и обективни доказателства", че жената, която обвини Хагис, е казала "множество лъжи на следователите и съда, с факти и свидетели, които напълно противоречат на нейната история".

Юридическият екип на предполагаемата жертва все още не е коментирал решението на съдията.

Лафорджа уточнява, че освен ако не бъдат представени нови доказателства пред съда, прокурорите ще трябва да затворят делото срещу мъжа, нещо, което според нея се очаква да се случи през следващите седмици.

От няколко години Пол Хагис има правни проблеми, свързани с обвинения в сексуално насилие от четири жени в САЩ.

Снимка: АР/БТА

Хейли Брейст твърди, че Хагис я е изнасилил през януари 2013 г. Датата на процеса по това дело е определена за 11 октомври в Ню Йорк, предава БТА. Режисьорът твърди, че срещата му с Брейст е била по взаимно съгласие.

Пол Хагис е съсценарист, режисьор и продуцент на "Сблъсъци", отличен с "Оскар" за най-добър филм и сценарий през 2006. Той е и автор на сценария на "Момиче за милиони". Филмът, режисиран от Клинт Истууд, спечели четири награди на американската киноакадемия.