Тв водещият и продуцент Иван Христов и половинката му Ирина са постъпили спешно в болница след усложнения на Covid-19. Това сподели самата Ирина Тенчева в социалните мрежи и публикува снимка на системите, които им вливат в лечебното заведение.

"...За жалост влязохме в статистиката на усложненията от ковид след 7 ден от теста. Не ни помогна нито огромното ми желание да премина през вируса с повече оптимизъм и холистични подходи, нито типично мъжкото решение на Иван да го неглижира. Помогнаха ни лекарите и екипите им, за които когато събера мислите си ще споделя повече, защото заслужават най-много доверие и благодарност!

Наложи се спешно болнично лечение.

Наложиха се решения и избори, пред които всеки ден се изправят десетки семейства с деца под карантина, които няма кой да гледа докато докторите спасяват теб.

Научих истории с фатален край за единия от родителите, поставени в сходна ситуация.

Научих какво великолепно поколение млади лекари ще поемат грижите за хората в България и колко важно е да бъдат задържани тук!

Потвърдих убеждението си от първо лице, че ковид не е "грипче", а абсолютно непредвидимо "влакче" (понякога на ужасите), с чийто маршрут никой лекар и пациент не разполага.

Чувствам се променена от боледуването... и колкото и голям фен да съм на идеята за живия постоянно променящ ни живот ... надявам се точно тази Ирина, която съм днес, да не остане задълго... Надявам се скоро да изчистим вируса от телата си. Последиците върху здравето и физическият ни тонус тепърва ще заличаваме с времето и с допълнителна здравна грижа и режим... Толкова бързо "обръщане на мисловния хастар" - не съм очаквала...

П.п. И все пак, вирусът не заслужава корона! Короната е за всички от другата страна!", написа Ирина тенчева във Фейсбук.

Снимка: Фейсбук профил на Ирина Тенчева