Големият български актьор Иван Ласкин ни напусна на 48-годишна възраст.

Вижте снимки на Иван през годините >>

В края на декември 2018 г. той бе приет по спешност във ВМА. По-късно почитатели на актьора предложиха донорство на черен дроб, но към онзи момент трансплантация бе невъзможно да се извърши, тъй като състоянието на Ласкин не го позволяваше.

Актьорът води дълги години битка със зависимостта си към алкохола.

"Да си алкохолик, значи да си болен. Ще се справя с този проблем, защото съм силен. Никога не съм предавал нито едно представление, винаги съм бил там. Само аз си знам какво ми е било", каза Ласкин преди време в откровено тв интервю.

Тогава в студиото до него бе и любимата му Александра Сърчаджиева, която допълни:

"Той играе в театъра, за разлика от други си признава директно, че има този проблем. Той трябва да излезе от този кръг."

Иван Ласкин неведнъж е изразявал публично любовта си към Александра, която е негова втора жена.

"Обичам тайнството ти на честен човек и някои релефи от тялото ти, за които няма да споделя. Обичам дишането срещу лицето ми, когато спиш и аз те гледам! Безмерно те обичам...", обясни се преди време Ласкин.

Официална фейсбук страница

Двойката има дъщеря София, която се роди през 2010 г., а Иван има и по-голяма дъщеря Люба от първия си брак.

Актьорската кариера на Иван Ласкин започва с детския сериал по романа на Братя Мормареви "Васко да Гама от село Рупча" през 1986 г., което го превръща в най-известното момче у нас. Играе и в много други екранни продукции като "Честна мускетарска", "Вагнер", "Хайка за вълци", "Дунав мост" и "Магьосници", "Колобър", "Наричаха ме чичо", "Рут", "Църква за вълци", "Най-важните неща", "Грях", "Стъклената река" и в над двадесет европейски и американски филми от периода 1989 - 2007 г. 

Снимка: Официален профил във Facebook

Започва професионалната си театрална изява на сцената на Театър "Сълза и смях" през 1991 г. Играл е на сцените на почти всички софийски театри, още като студент се помнят ролите му в Народния театър, МГТ "Зад канала" и Театър "Българска армия". От 1997 г. е актьор в Театър "Българска армия". На сцената на ТБА е известен с ролите си в постановки на Красимир Спасов, Крикор Азарян, Николай Ламбрев, Стефан Москов, Бина Харалампиева, Андрей Аврамов, Борис Панкин. През 2009 г. участва в пиесата на Захари Карабашлиев - "Неделя вечер", реж. Здравко Митков. Играе на сцената на театър "Антон Страшимиров" Стара Загора ролята на Иванов от пиесата на А.П. Чехов "Иванов".

Занимава се с продуцентска дейност и участва в компания за продуциране, лансиране и утвърждаване на млади таланти в България. Член е на журито на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира "Велко Кънев" в Тополовград.

До 2014 г. играе в театър "Българска армия". А през 2016 г. обяви, че се отказва от актьорската професия и ще бъде режисьор.