Животоподдържащите апарати на Ан Хеш са били изключени, след като е намерен жизнеспособен реципиент за нейните органи, съобщава списание "People".

Все още не е ясно кои от нейните ще бъдат дарени на неидентифицирания реципиент. Звездата от "Друг свят" и "Шест дни, седем нощи" беше обявена за мъртва, според законите в Калифорния, след загубата на всички мозъчни функции и в съответствие с приетите медицински стандарти. Тялото на актрисата бе на животоподдържащи системи, за да се запазят органите за потенциално донорство, според желанието, което е декларирала приживе.

Вижте снимки на Ан >>

Холивудската знаменитост почина на 53 години, след тежка катастрофа. При инцидента Хейш е получила тежки изгаряния и увреждане на мозъка, както и сериозна травма, която наложила да бъде поставена на командно дишане. Преди да почине тя бе в кома.

В четвъртък говорител на полицията в Лос Анджелис потвърди, че кръвният тест показва, че носителката на награда "Еми" е била под въздействието на наркотици, когато е катастрофирала. Друг източник на правоприлагащите органи уточни, че първоначалният кръвен тест е разкрил наличието на кокаин.

Снимка: Getty Images

Най-близките ѝ хора, сред които синът ѝ Хоумър Лафун, бившият ѝ съпруг Колман Лафун, както и някогашните ѝ партньори Елън Дедженерис и Джеймс Тъпър изразиха скръбта и почитта си към Хеш.

"Това е тъжен ден. Изпращам цялата си любов на децата, семейството и приятелите на Ан", написа в Twitter комедиантката, която в продължение на 18 години бе водеща на собствено токшоу. Връзката ѝ с Хеш в края на 90-те предизвика хомофобска вълна в Холивуд.

Сред всички онези, които скърбят за смъртта на актрисата, бе и Лин Мишел, която живееше в дома в квартал Мар Виста, предава БТА. Мишел, която все още се "възстановява" през това "безумно, травматично време", поднесе своите съболезнования на близките на Хеш в Инстаграм.

"Новината за смъртта на Ан Хеш е опустошителна. Нейното семейство и нейните приятели, и особено децата ѝ, наистина претърпяха голяма загуба и сърцето ми е за тях. Цялата тази ситуация е трагична и наистина няма думи", написа тя.

Ан и Елън Дедженерис

Снимка: Getty Images