Руските комици Алексей Столяров и Владимир Кузнецов са успели да накарат принц Хари да се разприказва за британското кралско семейство, като са се представили по телефона за Грета Тунберг и баща ѝ, съобщиха в."The Sun" и Ройтерс.

Те са се обадили на принца два пъти - на 31 декември миналата година и на 22 януари, във Ванкувър. Откъси от разговорите са публикувани в YouTube.

Принц Хари споделя, че се чувства "съвсем отделно" от кралското семейство, и че решението им с Меган да се разделят с кралския живот не е било лесно, но са убедени в правилния си избор, направен, за да защитят сина си.

"Уверявам Ви, че да сключиш брак с принц или принцеса, не е това, което го изкарват", казва той.

Запитан дали нормалният живот е по-хубав от това да си в кралското семейство, той отговаря със смях: "О не, мисля, че е много по-хубав".

"Забравяте, че бях военен десет години, затова съм по-нормален, отколкото си мисли семейството ми. Определено различното положение сега ни дава възможност да говорим и да правим неща, които преди не сме можели", добавя принц Хари.

"Като гледаме как всеки на възраст до 35 или 36 години е в ролята на активист, това ни дава възможност да се опитаме да променим нещо, без да бъдем критикувани".

Що се отнася до титлите, принц Хари казва, че те са "просто техническа подробност" и двамата с Меган не са искали "да изкарват пари" от тях. Семейството ги е помолило само да не използват титлите, когато работят извън него, но според принца, "пресата успя да изкара нещата, сякаш титлите са ни били отнети", а това не е така.

Хари казва също на представящата се за Грета Тунберг, че тя е по-умна от американския президент Доналд Тръмп и той ще поиска да се срещне с нея, за да се представи в по-добра светлина. Според принц Хари, ръцете на Доналд Тръмп "са оцапани с кръв", що се отнася до климата. Той също я приканва да накара британския министър-председател Борис Джонсън да повярва в нея.

"За съжаление светът се ръководи от някои много болни хора", казва той в един от клиповете, публикувани в YouTube.

Говорейки как могат да бъдат предизвикани промени, той казва: "Ако Доналд Тръмп може да стане президент на САЩ, тогава всичко е възможно, нали?"

Бъкингамският дворец отказа да коментира шегата или да каже дали записите са истински. Гласът обаче звучи като този на Хари, предаде Ройтерс.

Кузнецов и Столяров са известни с телефонните си шеги. Те са подвеждали по същия начин певеца Елтън Джон, актьора Хоакин Финикс, американския политик Бърни Сандърс.

Столяров каза пред BBC, че са говорили около час и принцът "сякаш е искал да разголи душата си". Той подчерта, че не са искали да се подиграват на Хари, макар и да използват смешни елементи, за да е шеговит разгов орът. "Грета" например казва, че е открила, че има кралска връзка и предлага да бъде уреден брак с принц Джордж в името на климатичната кауза.