Снимка на замесения в педофилски скандал Джефри Епстийн, неговата приятелка и сводница Гислейн Максуел и станалия скандално известен със сексуалните си похождения продуцент Харви Уайнстийн изплува от миналото и бе публикувана в няколко медии, след които "Дейли мейл" и "Ню Йорк Пост".

Вижте кадъра >>

Снимката е направена на викторианското парти по случай 18-ия рожден ден на принцеса Беатрис и е организирано от нейния баща принц Андрю, който наскоро, също заради връзка с Епстийн, се наложи да се оттегли от кралските си задължения.

"Веселото трио" е позирало за фотоса в Уиндзор доста преди разразяването на скандала Епстийн. Макар че по време на това парти през 2006 г., полицията вече е претърсвала имението на финансиста във Флорида и е била подготвена за ареста му заради обвиненията в секс с малолетни.

Принц Андрю твърди, че е нямал никаква представа за тези обвинения, когато е поканил Джефри и приятелката му Гислейн на партито на дъщеря си.

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн ще се изправи пред съда по обвинение за изнасилване следващия месец. Той отрича обвиненията срещу него в сексуален тормоз, едно от които е от същата 2006-та година.

Гислейн Максуел не се е появявала на публични места от няколко месеца и срещу нея ФБР води разследване заради твърденията, че тя е осигурявала момичета за Епстийн. Последният бе намерен мъртъв в килията си по-рано тази година.

принц Андрю със семейството си на приема за 18-ия рожден ден на принцеса Беатрис

Скрийншот: Daily Mail

Адвокатът на няколко от жертвите на Епстийн казва  пред The Sun, че се е водило доста обширно разследване срещу финансиста, засягащо сексуалните посегателства срещу момичета в тийнейджърска възраст по времето, когато е било и партито за пълнолетието на принцеса Беатрис.

Няколко от жертвите на Епстийн искат принц Андрю да свидетелства, че те са били тормозени от милиардера. Една от тях - Вирджиния Робъртс, твърди, че е била заставена да има сексуални отношения с принца в Лондон през 2001 г., когато тя била на 17 години, а после още два пъти в Ню Йорк и на частен остров на Епстийн на Карибите.

Принцът отрече тези твърдения, но малко след това обяви, че се оттегля от кралските си задължения, тъй като скандалът с Джефри Eпстийн се е превърнал в "голямо смущение" за кралското семейство.