Снимки на Джони Деп, предрешен и гримиран като крал Луи XV вървят из интернет за радост на киноманите. На кадрите  Деп е в кралска премяна, с бяла шапка с пера, светла благородническа перука и черна превръзка на очите за предстоящия филм "Jeanne Du Barry", който е продуциран от френската компания "Why Not Productions". Снимките на филма са започнали през юли, а ще бъде прожектиран догодина.

Почитателите му коментират, че нямат търпение да го видят в тази роля. 

Деп водеше съдебна битка с Амбър Хърд, заради това, че го е оклеветила и е загубил роли, например в "Карибски пирати". Участието във френски филм с такава интересна роля, вероятно е един вид катарзис и завръщане на любимия на мнозина актьор. 

Това е първата голяма роля на Деп след независимия филм "Minamata" от 2020 г., в който той играе военния фотограф У. Юджийн Смит. Той беше принуден от Warner Bros да напусне спиноф поредицата за Хари Потър "Фантастични животни" през 2020 г., след като загуби делото за клевета срещу вестник "The Sun", който го описа като "бияч на съпруги".

"Jeanne Du Barry" разказва историята на Жана, млада жена от работническата класа, която използва своите интелект и привлекателност, за да се изкачи в социалната йерархия, като в крайна сметка попада в обятията на крал Луи XV.

Ето я жената, която ще се изправи очи в очи с легендарния актьор, актрисата Майуен льо Беско, която е  и режисьор на филма.

Embed from Getty Images

Тя получи международно признание, когато третият й филм, социалната драма "Polisse" (2011), спечели наградата на журито на филмовия фестивал в Кан същата година. 

Снимка: Getty Images

Бенджамин Лаверне, Пиер Ришар, Мелвил Пупо, Ноеми Лвовски, Паскал Грегъри и Индия Хейр също са в актьорския състав.