Чаровната усмивка на Йоана от Монтана завладя зрителите още през 2017 г., когато тя остана на крачка от победата в петия сезон на X Factor. Преди по-малко от година тя пусна дебютния си сингъл "Да не спим", а сега е ред и за новото парче "Fiesta", заредено с перфектното за лятото латино звучене, в чието видео виждаме певицата, отдадена на едно от любимите си занимания - шофирането. Клипът на Йоана излезе в четвъртък и я потърсихме, за да ни разкаже малко повече за парчето, танците, колите и любовта, разбира се.

Вижте снимки на Йоана >>

- Йоана, здравей, през август 2018 г. излезе дебютният ти сингъл. Какво се случи през тази една година?

- Здравейте! Последната една година мина неусетно за мен и беше изпълнена с много хубави моменти в личен и професионален план. Щастлива и благодарна съм за всичко, което ми се случва! Запознах се с много нови хора и създадох нови приятелства. И разбира се, не съм спирала да работя по новите ми проекти, които тепърва ще излизат. Опитвам се всеки ден да уча нови неща и да надграждам себе си.

- Току-що излезе новото ти парче "Fiesta". Какво ще ни разкажеш за него?

- От много време исках да пусна песен, която има латино звучене. Обичам тази музика и тя е част от мен. В продължение на 8 години танцувах спортни танци. Работата по "Fiesta" ме събра в студиото с талантливия хитмейкър Monoir, с когото работих и по първото ми парче "Да не спим". Малко по-късно с Павел Николов от Pavell & Venci Venc' написахме българския текст за няколко часа. Радвам се, че успяхме да реализираме този проект и се надявам чакането да си е струвало!

Йоана и Pavell

Снимка: Instagram

- Смяташ ли, че ще се превърне в летния хит на 2019 г.?

- Няма как да дам такива прогнози, но със сигурност всеки изпълнител, който пуска нов проект, вярва в него и очаква да постигне успех. Искам чрез "Fiesta" да напомня на хората да се сещат за лятото, почивките, безгрижието, магията на новите запознанства и неспирните партита.

- Вече спомена, че си тренирала 8 години спортни танци и латиното е в кръвта ти, така да се каже. Планираш ли да твориш още на латинофронта или ще заложиш на повече на поп звученето?

- Музиката, която правя се определя от настроението ми, когато вляза в студиото. Харесвам латино ритмите, но за момента мисля да залагам предимно на поп звученето.

- Освен по танците и ритъма, който те води, си падаш и по шофирането и автомобилите. Ще ни разкажеш ли малко повече за тази твоя страст?

- Точно така, автомобилите са моята втора голяма страст след музиката. Харесвам бързите скорости и всичко, което може да се определи като по-екстремно, ми носи неописуемо удоволствие. Интересни са ми модифицираните автомобили и изпитвам силно вълнение, когато чуя мощна кола да преминава, а да не говорим как се чувствам, ако аз съм зад волана (смее се).

Снимка: Virginia Records

- В новия ти клип те виждаме зад волана, но и на екстремни локации като 20-метрова кула. Как се чувстваше, докато пееше на тази височина?

- Когато погледнах кулата отдолу не видях нищо страшно в това да се кача там за снимките. Нещата станаха малко по-различни, когато вече бях горе (смее се). Започнах да усещам как цялата кула се поклаща, докато се катерим с екранния ми партньор и имах чувството, че всеки момент ще паднем. Трябваше да седна на ръба и да излъчвам спокойствие, което се оказа доста трудна задача.

Снимка: Virginia Records

- Добре ли се чувстваш във водата?

- Мисля, че всеки се чувства добре във водата през лятото (смее се).

- Песента е любовна. Има ли човек, към когото се обръщаш с нея?

- В песента се пее за мъж със сини очи, но не визирам конкретен човек. Все още не съм готова да правя толкова сериозни подаръци, като посвещение на песен. Може и да се случи някой ден, кой знае.

- Как върви любовта не в песните, а в живота?

- Чувствам се обичана и обичам, мисля че това е най-важното. Феновете ми са много мили с мен и не спират да ме подкрепят, за което искам да им благодаря! Родителите и приятелите ми също. Човекът до мен вярва в успеха ми. Здрава съм и правя това, което най-много обичам. Какво повече му трябва на един човек, за да е щастлив?

- Какво ти предстои това лято?

- Част съм от любимото ми турне, което преминава през повечето по-големи градове в България. Надявам се извън работата да намеря време за почивка и да отида на море с приятелите ми. След това съм планирала пътуване до Гърция с родителите ми, а през септември ще посетя Брюксел.

- Коя е любимата ти лятна дестинация?

- Малдивите. В началото на тази година бях там и отивайки там, се пренасяш в коренно различен свят от нашия. Ходиш бос по цял ден, не се интересуваш как си облечен, как изглеждаш или какво ще стане утре. С приятелите ми бяхме отново деца! Безгрижни, истински, открити и откриващи нови неща всеки ден. Всеки ден ходихме да се гмуркаме и бяхме удивени от живота на океанското дъно! Виждахме хиляди пасажи рибки, всякакви цветове. Също така костенурки, скатове, акули, делфини и безброй корали и миди. Всяка вечер посрещахме залеза на плажа, на който бяхме само ние! Беше вълшебно... Толкова звезди никога не бях виждала! Влюбена съм този остров и със сигурност ще се върна там!

Снимка: Instagram

- Каква е тайната на Йоана за стегната фигура?

- Ограничавам се от тестените изделия, сладкото и газираните напитки, които никога не съм обичала. Тренирам поне 2-3 пъти в седмицата, не пия алкохол и много обичам да спя. Старая се да водя здравословен начин на живот и смятам, че всеки един от нас трябва да го прави, ако иска да се чувства добре в кожата си!

Снимка: Instagram