Кристен Стюарт, позната на широката публика най-вече с изпълнението си на Бела във вампирската сага "Здрач", е напът да стане част от британското кралско семейство... разбира се, това ще се случи единствено на големия екран. Филмът на чилийския режисьор Пабло Ларайн - "Spencer", ще бъде биографична драма и ще обхване поредица от драматични събития през 90-те години, случили се в замъка Уиндзор.

Според сайта Deadline снимките по лентата ще започнат в началото на следващата 2021 година.

Вижте снимки на принцеса Даяна >>

Сценарият, написан от Стивън Найт, ще обхваща само три дни от живота на принцеса Даяна през 1992 г., в които обаче тя взема важното решение да обърне гръб както на кралската фамилия, така и на брака си с принц Чарлз.

Но голяма част от почитателите на покойната майка на Уилям и Хари не одобряват избора на актрисата за главната роля, а като основна причина за това изтъкват, че между двете жени няма визуална прилика. Въпреки това Пабло е на мнение, че звездата от "Новите ангели на Чарли" притежава всичко необходимо, за да създаде емоционална връзка между себе си и своята героиня.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Кристен е една от най-страхотните актриси на нашето време. За създаването на успешна продукция, човек се нуждае от нещо наистина специално, а именно мистерия. Стюарт може да бъде много неща - тя изглежда крехка, но в същото време е силна и загадъчна. Комбинацията на тези "елементи" насочи вниманието ми към нея. Точно това търся", споделя режисьорът в свое интервю за Deadline.

Той каза, че начинът, по който Кристен е реагирала на сценария и персонажа, е бил наистина впечатляващ. Убеден е, че тя ще направи нещо едновременно зашеметяващо и интригуващо.

Принц Чарлз и принцеса Даяна със сина им Уилям

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Пабло издава, че лентата няма да покаже трагичният инцидент, довел до смъртта на принцесата, а ще се съсредоточи върху "токсичните" ѝ отношения със съпруга ѝ, както и безграничната ѝ любов към двете ѝ деца.

Животът в кралския двор живо интересува Ларайн, което прави проекта дори още по-вълнуващ за него.

"Винаги съм заинтригуван и очарован от кралското семейство и как стоят нещата в тази култура, която липсва в моята родина. Даяна е икона, спечелила любовта на милиони хора по цял свят, които са били съпричастни към живота ѝ. Решихме да съсредоточим продукцията върху нейната идентичност и да разкажем как една жена преценява, че не иска да е част приказката, за която копнеят всички момичета, и отказва да бъде кралица. Историята ще разкаже как тя осъзнава, че всъщност предпочита да се върне обратно към своето "Аз" - преди още да срещне принц Чарлз", разкрива Пабло.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Той е на мнение, че това ще бъде филм, който ще предизвика интерес по цялото земно кълбо, защото обичта към Даяна все още продължава да живее и до днес.

"Разполагаме с всичко, за да създадем една красива лента и усилено работим, за да го сторим", заявява той.