Преди броени часове стана известно, че Хари и Меган очакват второто си дете, което ще направи кралица Елизабет II прабаба за пореден път. Но и съвсем скоро британската кралска фамилия се сдоби с нов член - първото кралско бебе за годината, а именно - синът на принцеса Юджени и съпруга ѝ Джак Бруксбанк.

Вижте снимки на двойката >>

Те станаха родители за първи път на 9 февруари. Юджени - дъщеря на принц Андрю и бившата му съпруга Сара Фъргюсън, роди в частна болница в Централен Лондон. В същата се роди и Арчи - синът на принц Хари и Меган Маркъл.

В края на миналата седмица принцеса Юджени и новороденият ѝ син се прибраха вкъщи. Щастливите родители все още не са обявили как ще кръстят наследника си, но издадоха какво ще бъде второто му име - Стамп. По този начин семейството ще отдаде почит на един от предците на Джак Бруксбанк - Стамп Бруксбанк - управител на Централната банка на Англия през 18-и век и пра-пра-пра-прадядо на Джак.

Снимка: БТА

По-рано бе съобщено, че бебето на принцеса Юджени и нейния съпруг няма да има кралска титла, тъй като тя се предава само по бащина линия.

В момента в социалните мрежи текат залагания как се се казва детето на принцесата и като фаворит се очертава името Артър. Споменават се още Джеймс, Фредерик, Едуард и Албърт. Според коментиращите Андрю, както се казва бащата на принцеса Юджени и принцеса Беатрис, е малко вероятно да бъде избрано за име на неговия първи внук.