И кралица Камила си взима почивка от кралските задължения, след като замества крал Чарлз III по време на лечението му, сочи преглед на графика й. Очаква се тя да се завърне към своите задължения за Деня на Британската общност, т.е. 11 март. Той се отбелязва всяка година през втория понеделник на месеца в чест на 56-те държави членки от Африка, Азия, Америка и Европа.

The Times съобщава, че се очаква Камила да представлява короната на ежегодния празник.

В кралския дневник се отбелязва още, че братът и сестрата на Чарлз - принцеса Ан и принц Едуард, ще представляват британското семейство на повечето предстоящи събития през следващата седмица, включително посещения на аматьорския боксов клуб "Райт Стъф", театъра "Фрийуилърс", обществената църква "Райсинг Брук" и др.

Припомняме, че Чарлз се оттегли от публичното пространство на 5 февруари. "По време на неотдавнашната болнична процедура на краля за доброкачествено уголемяване на простатата беше забелязан отделен проблем, който буди безпокойство", се казваше в изявлението на Бъкингамския дворец по това време.

По-късно кралят започна редовни процедури, а лекарите го посъветваха да отложи публичните си задължения, след като стана ясно, че страда от онкологично заболяване. 

"Бих искал да изразя най-сърдечните си благодарности за многобройните послания на подкрепа и добри пожелания, които получих", написа от своя страна кралят в писмо до медиите. "Всички, които са били засегнати от рак, знаят, че положителните мисли са най-големия лек", призна тогава той. Междувременно в отсъствието на краля, Камила поддържаше натоварен график, който включваше:

Среща с първата дама на Украйна Олена Зеленска в Кларънс Хаус; 

Снимка: Getty Images

Прием на финалистите на конкурса на BBC "500 думи" в Бъкингамския дворец;

Снимка: Getty Images

Посещение на панихида на гръцкия крал Константин II.

Снимка: Getty Images

През последните седмици обаче следващият по линия за трона - принц Уилям, също отсъстваше от някои събития, тъй като съпругата му Кейт все още се възстановява от операцията на корема.