Навръх рождения си ден Джони Деп, който днес става на 59 години, накара феновете си да се побъркат от любопитство какъв ще е следващият му проект. Той сподели загадъчен пост за нещо, което предстои "скоро", след победата му в делото за клевета с бившата съпруга Амбър Хърд.

Той публикува във всичките си социални мрежи снимка на холивудската легенда Хеди Ламар в сцена от филма "Момиче на Зигфелд", на която е с аксесоар, подобен на пелерина изработен от звезди, и написа: "Скоро... X".

Деп не даде повече подробности за това какъв може да бъде проектът. Хедвиг Ева Мария Кислер е наричана "най-красивата жена в Европа", а освен това е известна изобретателка.

Почитателите на Джони гадаеха дали звездата от "Карибски пирати" може да е написал песен за покойната актриса, след като наскоро той отново се представи на сцената с Джеф Бек по време на скорошна поредица от концерти в Обединеното кралство.

Други предполагат, че това е намек, че може да е поканен да участва в предстоящия сериал, разказващ за актрисата, в който в главната роля е Гал Гадот, която е и продуцент.

Embed from Getty Images

Ламар, която е родена през 1914 г. и почина през 2000 г., беше едновременно актриса и изобретателка и намери пътя си към Холивуд, след като избяга от Австрия и съпруга си и се среща с ръководителя на студиото на Metro-Goldwyn-Mayer в Лондон.

Тя добива известност с ролята си във филма "Екстаз" на Густав Махати, в който е заснета да играе изпитваща оргазъм жена, нещо необичайно за консервативните среди от епохата, в която се развива по-голямата част от кариерата ѝ.

Embed from Getty Images

Сред нейните известни роли са участията ѝ във филмите "Странната жена", "Жената от тропиците", "Самсон и Далила", "Другарят Х".

Embed from Getty Images

С талант в областта на точните науки, Хеди Ламар е съавтор (с нейния приятел, композитора Джордж Ентайл) на патент, заведен под номер 2 292 387 в патентното бюро на САЩ. Патентът се отнася до техника за разширяване на спектъра и метод със скок на честотата, като замисленото от изобретателите приложение било радио управлението на торпеда в американската армия по време на Втората световна война, но патентът не влиза в употреба в американската армия.

Техниките биват въведени през 1960-те години, когато патентът на двамата изобретатели е изтекъл, но по-късни трудове признават приоритета на Ламар и Антийл. Методът за комуникации със скок на честотата и разширяване на спектъра намират приложение в комуникациите на космически уреди със Земята, като например GPS системите и комуникациите на космическата совалка, криптираните военни комуникации, а най-скорошното им приложение е в Wi-Fi мрежите за безжичен интернет. До последния си ден тя е убедена, че другите й изобретения - фосфоресцираща кучешка каишка, кока-кола на кубчета, апарат за стягане на кожата, действащ на принципа на акордеона, са по-важни.

Embed from Getty Images