Много български звезди отбелязаха Националния празник в своите профили в социалните мрежи. Ето какво споделиха те за 3 март:

Лили Иванова написа: "Честит 3-ти март!" и към поздрава си добави стихове на Иван Вазов и картина на Васил Горанов.

Васил Найденов написа: "143 години от Освобождението. Честит Национален празник!" и сподели песента "Моя страна, моя България"

 Актьорът Димитър Маринов написа: "Честит празник, родино! В този светъл ден, желая да споделя гордостта, духът и вярата си на Българин! Да, живея в чужбина, но не заради Родината, а за Родината! Независимо от професионални и персонални предпочитания, облаги и възможности, които бяха или ще са пред мен, аз винаги се съобразявам с Родината", добавя актьорът, който прослави страната ни в целия свят.

Колежката му Мария Бакалова честити 3 март в профила си в Инстаграм. Актрисата написа: "Честито Освобождение, скъпи БЪЛГАРИ! Горда съм, че съм БЪЛГАРКА! Обичам ви!". В послание на английски Бакалова разказва подробности за националния ни празник и защо днес празнуваме 143 години от своето Освобождение. Тя допълва публикацията си със снимки от връх Шипка, картини от боевете на опълченците и свои снимки в народна носия.

Актрисата Милица Гладнишка сподели зимен пейзаж от Шипка, към който написа: "Честит празник на смелостта и свободата!"

Поплегендата Мими Иванова публикува колаж със следния текст: "Господи, чуй молбата ни, в България децата ни върни!"

Музикантът-депутат Калин Вельов сподели няколко снимки от най-високия връх в България и написа "Честит празник от Мусала!"

Луиза Григорова има двоен повод за радост днес. Ето какво сподели в социалните мрежи моделът и актриса: "Националният празник на България за мен винаги е бил още по-голям! Днес е родена моята мама! Най-добрата ми приятелка. Благодаря ти за примера, с който сега ще възпитавам моето дете. Обичам те, Ivet Grigorova", написа актрисата.

Певицата Рени написа "Честит празник на всички българи! Желая да се обичаме повече, да се защитаваме взаимно и да се гордеем с нашата култура и история." Към поздрава си тя добави снимка с българския трикольор в ръка.