Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис и нейният съпруг Дъглас Емхоф ще живеят за известно време в резиденцията за високопоставени гости Блеър хаус, която е разположена в непосредствена близост до Белия дом, съобщи телевизионната компания CBS.

Това се налага, докато бъде завършен ремонтът на официалната столична резиденция на вицепрезидента във Военноморската обсерватория на САЩ. По-рано вестник "Политико" писа, че встъпилата на 20 януари в длъжност Камала Харис е в невъзможност да се настани в полагащата й се резиденция, поради провеждащите се там ремонтни дейности.

Вижте снимки на двойката >>

По думите на нейните помощници самата Харис не била инициаторка на ремонта, а собствениците на обсерваторията на ВМС, предава БТА. Харис и Емхоф притежават свой дом на територията на столичния окръг Колумбия, но той не отговаря на изискванията за сигурност, които се предявяват към жилището на вицепрезидента.

Разположена на територията на окръг Колумбия, Военноморската обсерватория на САЩ е построена през 1893 година. От 1974 година тя е официалната резиденция на вицепрезидента на САЩ.

Снимка: Getty Images