Кралица Камила бе увековечена като кукла Барби и се пошегува, че това я е направило да изглежда с 50 години по-млада, предават ДПА и БТА.

Тя получи играчката в знак на признание за работата й в подкрепа на Фондация "Жените на света" като неин председател. По време на събитието на организацията в Бъкингамския дворец Камила каза: "Направихте ме да изглеждам 50 години по-млада - всички трябва да имаме Барби."

Хелън Мирън, баронеса Дорин Лорънс, изпълнителката от групата Spice Girls Мел Би и лекоатлетката Кели Холмс бяха част от гостите, поканени на събитието, заедно с ученички и други личности, допринесли за популяризирането на жените и момичетата.

Барби bе облечена в умалена версия на тоалета на Камила, носен от нея многократно преди това - синя рокля, черна пелерина и черни ботуши. Косата й е изработена по подобие на къдриците на кралицата, както и бижутата й. На нея има и значка с надпис "WOW" - съкратено от наименованието на организацията. Камила също носи такава.

Нейно Величество кралица Камила произнесе реч

Снимка: Getty Images

Фондация "Жените на света" е благотворителна организация, която се превърна в глобална мрежа от събития, които защитават равенството между половете, отбелязват постиженията на жените и момичетата и разглеждат препятствията пречещи им да разгърнат потенциала си.

Хелън Мирън също получи свое Барби, което държи в ръката си награда "Оскар" в знак на признание за отличието, получено от актрисата за главната роля във филма "Кралицата" през 2007 г. Актрисата, която изпълнява ролята на разказвач във филма "Барби", каза: "Надявам се, че ако имам влияние върху младите момичета, то да не е свързано с това те да станат актриси".