Рапърът Кание Уест казва, че е загубил 2 млрд. долара за ден заради бойкота, съобщават БТА и ТАСС.

"Загубих и още съм жив, това е езикът на любовта. Парите не са това, което съм. Хората са", написа в четвъртък Уест в профила си в Инстаграм. Той адресира съобщението си до Ари Емануел, основател на агенцията "Ендевър". По-рано Емануел призова компаниите, свързани с Уест - "Адидас", "Епъл" и "Спотифай", да прекратят сътрудничеството си с изпълнителя.

Във вторник сп. "Форбс" съобщи, че Кание Уест вече не е милиардер вследствие на оттеглянето на няколко компании заради изказвания и текстове в социалните мрежи. Състоянието на рапъра е 400 млн. долара. През пролетта на тази година то се оценяваше на 2 млрд.

Основната загуба за певеца е нанесена от разтрогването на договора с германския производител на спортни стоки и облекла "Адидас", който превърна линията дрехи на Уест - "Yeezy", в бранд. Според оценките облеклата "Yeezy" съставляват 8 процента от общия обем продажби на "Адидас".

Кание Уест, който използва и артистичния псевдоним Йе, привлече вниманието с антисемитските си коментари. На Седмицата на модата в Париж той се появи с тишърт с надпис "Животът на белите има значение".

Профилите на Йе в Инстаграм и Туитър бяха блокирани.

Базираната във Франция корпорация "Керинг", която притежава луксозните марки "Гучи", "Баленсиага" и "Ив Сен-Лоран" направи изявление, че "Баленсиага" прекратява сътрудничеството си с Уест.