Холивудската звезда Натали Ууд е била сексуално насилвана от Кърк Дъглас, когато е била тийнейджърка, твърди по-малката й сестра Лана Ууд, в нова книга. Тя е автор на мемоарите "Little Sister", които ще излязат на книжния пазар на 9 ноември.

Според "Асошиейтед прес", където са публикувани откъси от книгата вчера, деянието е извършено през лятото на 1955 г. в Лас Анжелис. Тогава Натали е била на 17 години. Тя е кино звезда от дете, снима филми от 9-годишна. 

"Спомням си, че Натали изглеждаше особено красива, когато мама и аз я оставихме една вечер пред входа на хотел "Chateau Marmont". Мама я заведе там, защото мислеше, че Дъглас ще помогне на кариерата й. Той беше прехвърлил 30-те, беше известен. Мина много време, преди Натали да се върне в колата и да ме събуди, като затвори вратата с трясък. Тя изглеждаше ужасно. Беше много разрошена и много разстроена и двете с мама започнаха трескаво да си шепнат. Не можех наистина да ги чуя или да разбера какво говорят. Нещо лошо очевидно се беше случило със сестра ми, но каквото и да беше, явно бях твърде малка, за да ми се каже", пише сестрата, която тогава била на 8 години.

Снимка: Getty Images

Всъщност това е по-малката сестра на Натали - Светлана Захаренко, която също става актриса под името Лана Ууд. Двете имат и по-голяма полусестра - Олга Вириапаеф. Те са с руски произход.

Лана Ууд твърди, че сестра й не е обсъждала инцидента с нея, докато и двете не станали пълнолетни и тогава Натали споделила: "Той ме нарани, Лана".

Кърк Дъглас почина през февруари 2020 г. на 103-годишна възраст. Синът му Майкъл Дъглас каза пред "Асошиейтед прес" в изявление: "Нека и двамата почиват в мир".

Натали Ууд умира на 29 ноември 1981 г. на 43 години. Отначало кончината й се счита за злополука, тя се удавя. После причината за смъртта й е променена през 2012 г. на "удавяне и други неустановени фактори".

Снимка: Getty Images