Смъртта на баскетболиста, превърнал се в легенда приживе - Коби Брайънт, разтърси целия свят. Ужасната катастрофа с частния хеликоптер на звездата, в която загинаха 9 души, сред които известният играч на Лейкърс и 13-годишната му дъщеря, накара хората по целия свят да съпреживеят трагедията и да тъжат искрено за така нелепо изгубените животи на млади и талантливи хора.

Церемонията по връчването на наградите "Грами", която се проведе преди две вечери в "Стейпълс център" в Лос Анджелис също бе маркирана от трагедията и премина с отдаване на почит на Коби Брайънт.

В същото време много знаменитости, които, по един или друг начин, са се докосвали до легендарния спортист, споделиха трогателни постове и спомени за него.

Една от тях е актрисата Катрин Зита-Джоунс, която се оказва, че е била съседка на Коби Брайънт. Ето какво гласи постът, който тя публикува в своя Инстаграм профил след новината за смъртта на баскетболиста:

"Почивай в мир, Коби! Преди 24 години, по ирония на съдбата, се оказа, че Коби е мой съсед в Пасифик Палисейдс в Лос Анджелис. Беше млад и амбициозен. Запознахме се в деня, в който той се нанесе с кучето си, което започна и по-късно продължи да обикаля из градината ми. Гледката ми беше към баскетболното му игрище. Наблюдавах таланта и отдадеността му, макар че изобщо нямах идея в какво ще се превърне той. А сега тази трагична новина... Беше и баща, който загина със скъпата си дъщеря. Това е невъобразима загуба за всички ни. Любов на семейството му!"