Двадесет годишната риалити звезда Кайли Дженър е на път да стане най-младата милиардерка, натрупала сама своето състояние, съобщи БТА, цитирайки публикация на сп. "Форбс".

Вижте снимки на Кайли >>

В сметките на полусестрата на Ким Кардашиян са влезли 900 милиона долара. По този повод списание "Форбс" излиза с корица с Дженър за августовския си брой. И ако Ким Кардашиян Уест успя да капитализира имиджа на задните си части, нейната полусестра Кайли заложи на сочните си устни. Преди 3 години Дженър основа козметична компания, носеща нейното име, чиито успех се дължеше предимно на увеличаването на обема на устните.

Но успехът на Кайли би бил немислим, без огромната ѝ популярност в социалните мрежи. Младата дама, която стана майка през месец февруари, има 110 милиона последователи в Инстаграм. Това я прави една от десетте най-следени знаменитости в света на тази платформа, където се изявяват Селена Гомес и Кристиано Роналдо, заемащи първите две места.

Кайли има само седем наети служители на пълен работен ден.

"Тя лансира един съвършено нов модел за употребяване на известността", изтъкват от "Форбс". На практика риалити звездата печели огромни суми, като за целта впряга своята многомилионна аудитория в социалните мрежи.

Мнозина не се съгласиха с определението на "Форбс", че Кайли е "селф-мейд", тоест че сама се е изградила като заможен човек. В социалните мрежи мнозина блогъри припомниха, че младата кандидат-милиардерка не е тръгнала от нищото. Тя е член на заможния клан Кардашиян/ Дженър, считан за ненадминат майстор в търговската употреба и капитализирането на известността.