На Кенет Брана му се услади да играе Еркюл Поаро и ще потрети.

Случайно или не, този Хелоуин стартира продукцията на напрегнатия свръхестествен трилър на "20th Century Studios" озаглавена "A Haunting in Venice", вдъхновен от романа "Празникът на Вси светии на Агата Кристи".

Снимка: Forum Film Bulgaria

Носителят на "Оскар" Кенет Брана освен, че ще изпълни ролята на прочутия детектив белгиец на Агата Кристи, ще бъде отново и режисьор на филма, по сценарий на номинирания за "Оскар" Майкъл Грийн ("Логан: Върколакът"), а снимките ще се осъществят в "Pinewood Studios" в Лондон, както и на локации във Венеция.

Embed from Getty Images

Като незабравимите герои в историята ще видим брилянтен актьорски ансамбъл, включващ още Кайл Алън ("Rosaline"), Камил Котин ("Call My Agent"), Джейми Дорнан ("Белфаст"), Тина Фей ("Рокфелер плаза 30"), Джуд Хил ("Белфаст"), Али Кан ("6 Underground"), Ема Лекърд ("Мер от Ийсттаун"), Кели Райли ("Yellowstone"), Рикардо Скамарчо ("Caravaggio"s Shadow") и Мишел Йео ("Everything Everywhere All at Once").

Embed from Getty Images

Кенет Брана е режисьор и сценарист на "Белфаст" и спечели "Оскар" тази година за оригинален сценарий. 

"Това е фантастично развитие на героя Еркюл Поаро, както и на франчайза на Агата Кристи", каза Брана за новия филм. 

Embed from Getty Images

Действието на страховитата мистерия "A Haunting in Venice" се развива след Втората световна война във Венеция, в нощта на Вси светии. Пенсиониран и живеещ в изгнание в най-бляскавия град в света по онова време, прочутият детектив Еркюл Поаро неохотно се оказва сред присъстващите на спиритичен сеанс в разпадащ се, обитаван от духове дворец. Когато един от гостите е убит, Поаро се оказва в центъра на зловещ свят на сенки и тайни.

Филмът на Брана "Смърт край Нил" оглави преди време бокс офис класациите.

Преди това режисира "Убийство в Ориент експрес". Всеки подозира всекиго в заснежения влак, където мистериозно е убит един от пътниците. Но от самото начало не е тайна, че в луксозния експрес, пътуващ през Балканите, е събрано същинско съзвездие.

Пенелопе Круз, Уилям Дефо, Джуди Денч, Джони Деп, Мишел Пфайфър, Дейзи Ридли са само част от звездите.