В дните след смъртта на 48-годишната Уитни Хюстън през 2012 г., Кевин Костнър е бил поканен да участва в редица обществени почести, но той категорично ги отказвал.

Въпреки че двамата с Хюстън били развили дълбоко приятелство, докато снимаха хитовия си филм от 1992 г. "Бодигардът", Костнър първоначално решил да скърби за приятелката си насаме. До момента, в който певицата Дион Уоруик му се обадила.

"Уитни със сигурност бе повече от достойна да се говори за нея, но първоначалният ми инстинкт определено не беше да се втурна към микрофона. Получих обаждане от Дион Уоруик и по гласа й разбрах, че е сломена и изморена. Казах й "Да", въпреки че на всички останали отказвах цяла седмица", сподели 69-годишният носител на наградата "Оскар" пред сп. People.

Той призна, че в началото се е чудил защо изобщо трябва да говори, тъй като в неговите очи е бил въображаемия й бодигард, който е дал обещание на певицата приживе да я защитава по време на снимките.

В интервюто си Кевин сподели също, че е изпитал необяснимо чувство и вълнение в баптистката църква, в която се е провело поклонението. Преди да излезе на сцената, за да изнесе 17-минутното си хвалебствено слово, Костнър разкри, че е бил много напрегнат. "Спомням си, че погледнах назад и видях Даян Сойер и Опра Уинфри и отидох да ги попитам дали може да произнесат речта ми. Наистина исках да го направят, защото аз не исках да се кача там. Но в крайна сметка го направих".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos