Кевин Спейси ще изиграе първия хърватски президент Франьо Туджман във филм, режисиран от Яков Седлар. За това се заговори след като двамата - Спейси и Седлар, бяха забелязани в Загреб. Холивудският актьор е прекарал Нова година на гости на приятеля си.

Спейси пристигнал на 30 декември на летище "Франьо Туджман" и ще остане известно време в Хърватия. Посрещнал го синът на Седлар, Доминик, който е продуцент.

Това се случва месец след като стана ясно, че Спейси ще трябва да плати 31 милиона долара обезщетение и адвокатски хонорари на продуцента на сериала на Netflix "Къща от карти". Спейси изигра Франк Ъндърууд - политик, който не се спира пред нищо, за да успее в американската политика. Снимките бяха внезапно прекъснати заради скандали, свързани с обвинения в сексуалното насилие над по-млади мъже от негова страна.

Снимка: Скрийншот "Daily Mail"

"Много съм щастлив, че ще посрещнем новата 2022 г. с нашия приятел Кевин. С нетърпение очаквам да започнем работа. Кевин ми се обади преди месец и ми каза, че иска да дойде в Хърватия това лято, но бизнес ангажиментите и пандемията му попречиха да го направи. Кевин ме попита къде ще празнуваме Нова година, поканих го тук и той се съгласи", разказа Яков в последните часове от 2021 година. Той и Доминик са близки приятели с  Кевин. Запознали се с него преди 12 години в Лос Анжелис, когато гостували във вилата на Мартин Шийн, който играе свещеника Йозо Зовко във филма на Яков от 1990 г. "Gospa".

По улиците на Загреб Спейси е забелязан да върви с книгата "Understanding Croatia" под мишница. "Тъй като никога не е бил в Загреб, ще се опитам да му представя столицата ни в най-добрата светлина. Той е отседнал в хотел "Esplanade", ще ни гостува и в нашата семейна къща, ще посетим най-известните ресторанти и кафенета в Загреб и може би ще отидем на кратко пътуване до Опатия. Спейси е голям фен на театъра, така че може да го заведа на някоя постановка", разказа още роденият в Сплит Седлар, който е бил културен аташе по времето на Туджман и се занимава много с документално кино.