Месеци наред той пази мълчание, докато звездният му статус плаваше в облак от несигурност, а лошата слава за сексуалните обвинения срещу него нарастваше все повече и повече.

Но сега Кевин Спейси проговори. И не само, че проговори, а зачете поема, пише The Telegraph.

Актьорът се изправи пред гръцката статуя "Боксьор в покой" в Рим, за да представи поемата на Габриеле Тинти "Боксьорът". Произведението е за боксьор, който е изоставен кървящ до ринга.

Embed from Getty Images

В нея се казва:

"Използваха ме за тяхно забавление, огризвайки второкласни остатъци. Животът свърши за миг..."

и още:

"Колкото повече си раняван, толкова по-силен си. И толкова по-празен ставаш. Не дочаках края на безсънните нощи. Прекарвах часове и часове в старание да се разруша и да падна."

Embed from Getty Images

Кевин Спейси бил лично избран от автора на поемата, който го определя като най-добрия актьор на света. Тинти казва, че поемата не е вдъхновена от Спейси, а от статуята на боксьора, която датира някъде от 316 г. пр. Хр., открита в Рим през 1885 г. и която днес е част от постоянната колекция на Националния музей в Рим. Облечен в костюм с тютюнев цвят и акцентирайки на точните места, актьорът определено успя да "раздвижи" публиката пред Двореца Масимо але Терме в италианската столица.

Embed from Getty Images

Това е първата публична поява на Спейси, след като сексуалните обвинения срещу него от 2017 г. бяха отхвърлени от съда в Масачузетс през миналия месец. Това решение беше очаквано след съдебно заседание по случая на 8 юли, на което обвинителят на Спейси - младият мъж, който твърдеше, че е бил обект на агресия от негова страна през юли 2016 г. - предпочете да запази мълчание.