Актьорът Кевин Спейси застана пред съда със сив костюм и очила в град Нантъкет в щата Масачузетс, където трябва да отговаря за обвинения в сексуално посегателство срещу младеж в бар в градa.

Вижте Спейси в съда >>

Появата на Спейси в съда е донякъде изненадваща, коментира Асошиейтед прес, цитирана от БТА, тъй като по закон не се изискваше личното му присъствие за изслушването пред съдията. Досега той не се явяваше на заведеното срещу него дело, като изключим краткото му заставане пред съдията през месец януари, което актьорът също се постара да избегне.

Спейси остана безмълвен, докато влизаше в съдебната зала, придружен от своите адвокат. 59-годишният актьор пледира, че е невинен относно повдигнатото му обвинение в сексуално посегателство и насилствени действия. Ако той бъде признат за виновен, Спейси може да бъде осъден на 2,5 години затвор.

Защитата на актьора застъпва тезата, че обвиняващият го в сексуално посегателство младеж умишлено е изтрил от смартфона си важни оневиняващи обстоятелства, свързани със Спейси.