Кевин Спейси трябва да се яви днес пред съд в Лондон, за да отговори на нови обвинения в сексуални посегателства, датиращи от началото на века, месеци след като пледира невинен по други подобни обвинения, пишат чуждестранните издания.

Очаква се 63-годишната холивудска звезда да се включи чрез видеоконферентна връзка на изслушването в съда в Уестминстър.

Той е обвинен в сексуално посегателство над мъж в периода между 2001 г. и 2004 г., включително принуждаването на лицето към сексуален контакт без съгласие, съобщиха от Британската кралска прокуратура миналия месец. Към продължаващото дело срещу актьора бяха добавени седем нови обвинения.

Двукратният носител на "Оскар" ("Американски прелести" и "Обичайните заподозрени") вече е подсъдим за четири сексуални посегателства над трима мъже в периода между март 2005 и април 2013 г., когато е бил директор на лондонския театър "Олд Вик".

На предварителното изслушване по тези обвинения през юли артистът не се признава за виновен. Делото срещу него трябва да бъде гледано през юни 2023 г., пише БТА. След като прокуратурата даде зелена светлина за продължаването му, актьорът заяви, че е "разочарован", но обяви намерението си да застане пред британското правосъдие, за да докаже невинността си.

Снимка: Getty Images

Обвиненията срещу Кевин Спейси, които имаха тежки последици за кариерата му, бяха отправени в резултат на движението #MeToo и скандала "Уайнстийн", наречен на името на американския филмов продуцент, който стана обект на многобройни обвинения в сексуален тормоз и посегателства, разкрити през есента на 2017 г.

Звездата от "Предай нататък" отговаряше по подобни обвинения и в САЩ. Миналия октомври граждански съд в Ню Йорк призна Спейси за невинен в сексуално посегателство, след като беше обвинен от колегата си Антъни Рап в непристойно поведение след парти преди 36 години.

В САЩ Кевин Спейси беше обвинен в непристойно поведение и сексуално посегателство над 18-годишен мъж в бар в Масачузетс. Обвиненията бяха оттеглени през юли 2019 г.

Снимка: Getty Images