Американският актьор Кевин Спейси постигна споразумение по едно от делата срещу него с обвинение в сексуален тормоз.

В края на миналата година стана ясно, че обвинителят - анонимен масажист - е починал. Актьорът беше обвинен в това, че е принудил масажиста да докосва гениталиите му и се е опитал да го целуне по време на масаж през 2016 г. Обвиненията бяха отречени от Спейси.

Обвинителят му почина през септември след дълга битка с рак и тогава неговите адвокати прекратиха делото. Сега те и Спейси са се споразумели всеки да поеме неговата част от разноските по делото, пише "Варайъти", цитирани от bTV.

Споразумението идва дни след като стана ясно, че друг обвинител на Кевин Спейси - писателят и бивша норвежка кралска особа Ари Бен - се е самоубил на Коледа.

По празниците Спейси публикува във "Фейсбук" страницата си притеснителен видеоклип, на който "съживява" героя си от "Къща от карти" Франк Ъндърууд. Във видеото Спейси говори с южняшки акцент за това как хора трябва "да се убиват с доброта". Клипът беше началото на нова конспиративна теория, че Кевин Спейси, подобно на Франк Ъндърууд, убива своите обвинители един по един.