Изненадващо Кевин Спейси публикува в Туитър видеообръщение от името на Франк Ъндърууд, неговия персонаж от "Къща от карти". Клипът, който се появи по Коледа, е озаглавен "Let me be Frank" (в превод от английски означава "Позволете ми да бъда откровен", но е и игра на думи, която може да се преведе и като "Оставете ме да бъда Франк Ъндърууд".).

Във видеото Спейси възприема интонацията на циничния политик, готов на всичко, за да разгроми противниците си, и се обръща директно към зрителя. Заснет в кухня, облечен с престилка с щампа на Дядо Коледа, Спейси, намеква, че хората не трябва да вярват на всичко, което чуват за него.

"Знам какво искате. Разбира се, нас се опитаха да ни разделят, но между нас има нещо силно. Ние - ти и аз - сме споделяли всичко един с друг, аз ти разкрих моите най-потайни и мрачни тайни. Показах ти на какво са способни хората, шокирах те с моята откровеност, като при това по-скоро ти отправях предизвикателства и те заставях да се замислиш", казва Спейси във видеото, обръщайки се към зрителя.

"Знам, че искаш да се върна", допълва той - "С всеки ден у мен расте увереността, че съвсем скоро ти ще узнаеш цялата истина".

"Ако аз не съм плащал за нещата, които и двамата знаем, че съм извършил, със сигурност няма да платя за нещата, които не съм направил", добавя Спейси.

Засега студио Нетфликс, създател на филма "Къща от карти", отказва да коментира видеото.

Кевин Спейси е обвиняван в сексуална агресия над юноша, извършена през юли 2016 г. близо до Бостън. Актьорът ще се яви в съда на 7 януари, за да чуе официално повдигнатите му обвинения.

Твърди се, че сексуалното посегателство е било извършено на остров Нантъкет. Полицията на острова води разследване по случая от ноември 2017 г. Майката на юношата - журналистката Хедър Ънръх, разкри, че е подала жалба срещу звездата. Тя разказва, че Спейси накарал сина й да пие в ресторант, а после напъхал ръката си в панталона му и го опипал. Агресията приключила едва когато актьорът станал от масата, за да отиде до тоалетната. Жена, която станала свидетелка на случилото, се притичала на помощ на младежа, който бил видимо потресен. Тя го посъветвала да избяга от ресторанта и той послушал съвета й. Майката на младежа разказа още, че първоначално синът й не подал жалба, защото бил много изплашен и притеснен. Но когато на яве излезли други обвинения срещу Спейси, отправени от други мъже, той решил да разкрие какво му се е случило.

Срещу Спейси се водят разследвания за сексуални посегателства в Лондон и Лос Анджелис. Заради скандала Спейси беше изгонен от сериала "Къща от карти" и от филма "Всичките пари на света".