Епизод от тв риалити, което показва момичетата от кей-поп групата Blackpink да гушкат новородена панда, бе оттеглен след обвинения от Китай, че поп-звездите нямат правилно отношение към националното богатство, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Това е поредният остър спор между звезди от шоубизнеса в Република Корея и публиката в Китай. Миналия месец корейската момчешка група BTS бе остро критикувана от Китай заради изказване на фронтмена ѝ за Корейската война, а продукти, свързани с BTS, бяха спрени от продажба от китайски сайтове.

Първата панда, родена в Република Корея, бе представена публично миналата седмица и бе наречена Фу Бао. Родителите ѝ са пристигнали в Република Корея от китайската провинция Съчуан в рамките на китайската "панда дипломация".

Blackpink включи в клип в YouTube запис, на който се вижда как момичетата от групата гушкат новородената панда. Някои китайски местни медии и онлайн коментатори веднага разкритикуваха певиците, че докосват Фу Бао с голи ръце и че носят тежък грим, който би могъл да застраши здравето на новороденото. Коментарите предизвикаха истинска буря в Уейбо - китайската версия на Туитър.

Целият епизод от тийзъра на Blackpink трябваше да бъде излъчен на 7 ноември, но бе отложен, обяви музикалният лейбъл на групата Уай Джи Ентъртейнмънт, който защити момичетата.

Скрийншот: YouTube

"При срещата с бебето панда, всички от Blackpink носеха хигиенни ръкавици, маски и защитно облекло...ръцете и обувките бяха дезинфекцирани", се посочва в изявление на компанията.