Актрисата и носителка на "Оскар" Кейт Бланшет става заложница на трагично минало в първия сериал, който Алфонсо Куарон ще режисира за стрийминг платформата на Apple, съобщи "Variety".

В поредицата "Disclaimer" по романа "Случаен непознат" на Рене Найт ще се снима и носителят на "Оскар" Кевин Клайн.

Героинята на Бланшет - Катрин Рейвънскрофт, е успешна и уважавана телевизионна журналистка. Премествайки се в новия си дом, тя намира интригуваща книга, написана от вдовец (Клайн), на нощното шкафче в спалнята си. Когато започва да я чете, тя с ужас разбира, че главната героиня е самата тя, а описаните трагични събития са нещо, което старателно се е опитвала да зарови в миналото. Историята хвърля светлина върху тъмна тайна, за която Катрин смята, че никой друг освен нея не знае.

Над поредицата Алфонсо Куарон ще работи с операторите Емануел Любецки - трикратен носител на "Оскар", и Брюно Делбонел.

Снимка: Getty Images

Куарон ще напише сценария, ще режисира и ще продуцира всички епизоди на поредицата, която ще бъде първата, създадена от него за стрийминг платформата Apple TV+, с която сключи дългогодишен договор за сътрудничество през 2019 г.

Алфонсо Куарон е познат с работата си над филми като "И твоята майка също", "Децата на хората", "Хари Потър и Затворникът от Азкабан", "Гравитация", "Рома". Мексиканският режисьор е носител на четири награди "Оскар", припомня БТА.